HCM Constanța, salvată în al 12-lea ceas

0
1141

hcm 13-14 echipaÎn cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa, desfăşurată astăzi, primarul Constanţei, Radu Mazăre, le-a propus consilierilor locali ca CLM să dea 1,5 milioane de lei în avans către HCM, din banii pe care municipalitatea îi dădea clubului în anul 2015. Propunerea constituie, de fapt, un amendament la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului municipal Constanţa pe anul 2014. Banii vor proveni din dividendele municipalităţii de la Portul Constanţa.

În deschiderea şedinţei, Ali Nurhan, preşedintele executiv al HCM, a prezentat un plan de redresare financiară a clubului, care cuprinde, printre altele, reducerea tuturor contractelor cu un procent de până la 30 la sută din valoare actuală. “Vin cu rugămintea de a nu lăsa această echipă să moară!”, le-a spus Nurhan, consilierilor locali. La şedinţă a participat şi un grup de suporteri ai echipei campioane.

Ca urmare a acestei decizii a CLC, HCM Constanţa va putea participa la turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, în Belgia, în zilele de 6 şi 7 septembrie. Deasemenea, vor fi plătite şi o parte a restanţelor salariale, astfel încât să fie păstrat un nucleu de jucători de valoare, alături de care să fie promovaţi câţiva jucători tineri, pe care iubitorii handbalului constănţean i-au putut vedea şi cu ocazia Supercupei.

sursă text: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY