HCM caută să rămână în cursa pentru semifinale, CSM țintește un loc în primele patru

0
1069

csmb-hcm 14-15Campioana en-titre se vede în postura de a câștiga două partide consecutive pentru a nu fi eliminată încă din sferturile campionatului. Mâine, de la ora 17:00, HCM Constanța și CSM București se întâlnesc într-o partidă ce poate stabili echipa care merge în penultimul act.

După 31-29 pentru CSM în primul meci, presiunea s-a mutat în tabăra campioanei, care nu mai are voie să facă niciun pas greșit pentru a rămâne în cursa pentri titlu. Mihai Popescu, portarul HCM-ului, speră la un succes în partida de mâine, chiar dacă nu s-a antrenat alături de colegii săi în ultimele zile, fiind convocat la echipa națională. „Este un meci foarte important pentru noi. Vrem să câștigăm și să mergem în primele patru. Întotdeauna am avut meciuri dificile cu CSM București, dar sperăm ca de data aceasta noi să ieșim învingători. Eu astăzi fac primul antrenament cu echipa, pot să zic că mi-am intrat în ritm, dar cei care am fost plecați pe la echipele naționale suntem puțin obosiți.”, ne-a declarat Mihai Popescu.

De asemenea, managerul general al Constanței, Nurhan Ali, este încrezător în elevii lui Zvonko Sundovski și spune că HCM are prima șansă la calificare, deși CSM-ul conduce cu 1-0 la general. „E un meci de calificare pe care ne dorim din tot sufletul să-l câștigăm. La București am pierdut nedrept, pe final, din cauza oboselii, în acest sezon nu am avut o bancă lungă. Mâine va fi un meci în care jucătorii liniștiți la buzunar se vor întâlni cu jucători profesioniști, dar care n-au acea liniște financiară. Sunt sigur că băieții vor face tot ce vor putea pentru a se califica. Vor reveni Angelovski și Gal, ultimul a fost surpriza lui Zvonko în meciul de la București, din sezonul regulat. Aștept cu emoții acest meci, mai ales că vor reveni doi jucători care au plecat în acest sezon la liniștea financiară, pentru câțiva bani în plus. Cred că HCM are 60% șanse de calificare, sper ca iubitorii handbalului din Constanța să fie alături, să fie al optulea jucător pentru echipă. Va conta știința jocului, se vor întâlni două echipe diferite.”, a concluzionat Nurhan Ali.

De partea cealaltă, bucureștenii se deplasează la Constanța având în buzunar victoria din primul meci, din Sala „Rapid”. La fel ca și Zvonko Sundovski, Bozo Rudic nu a avut întreg lotul la dispoziție pentru a pregăti meciul, însă Bogdan Vasiliu nu crede că acest lucru va conta prea mult în economia jocului de mâine. „E un meci foarte dificil, însă suntem pregătiți să urcăm în primele patru echipe. Băieții s-au pregătit la lot, suntem la final de sezon, deci știm ce avem de făcut, chiar dacă unii au fost plecați. A fost gândirea Federației, băieții trebuie să demonstreze că au meritat să fie convocați la echipa națională. Avem tot lotul la dispoziție, inclusiv Marko Simovic.”, a spus șeful secției de handbal, Bogdan Vasiliu

Partida dintre HCM Constanța și CSM București va avea loc miercuri, de la ora 17:00, și va fi transmisă de Digisport. În primul meci, CSM s-a impus cu 31-29 și conduce cu 1-0 la general.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY