HCM Baia Mare, favorită certă în primul meci de pe teren propriu

0
1109

gjorgjevskaEtapa a doua a Ligii Naționale este deschisă tot de campioana României, HCM Baia Mare. Adversară va fi CSM Ploiești, o echipă mult schimbată față de sezonul trecut și care a arătat lucruri foarte bune în prima etapă, cu Corona Brașov.

Costică Buceschi, antrenorul băimărencelor, a urmărit evoluția Ploieștiului din prima etapă și a tras o primă concluzie: „CSM Ploiești este o echipă cu jucătoare bune și foarte bune, dar problema lor, ca și a noastră și a altor echipe din Liga Națională, este lipsa omogenității. Au jucătoare noi și un antrenor nou și va trece ceva timp până vor juca ce își doresc. S-a văzut cu Brașovul, în prima repriză au jucat bine, în a doua au picat mai mult psihic decâ fizic și s-a făcut acea diferență.”, ne-a spus antrenorul HCM-ului. „De surprins, te poate surprinde oricine, dar ne pregătim pentru fiecare adversar. Ne vom pregăti și astăzi pe ceea ce am văzut că a jucat Ploieștiul în prima etapă. Valoarea jucătoarelor ne poate permite o abordare a jocului indiferent de adversare. Cred că jucăm din ce în ce mai bine, am trecut peste tracul începutului de sezon.”, a completat acesta.

Tehnicianul campioanei consideră că principalul pericol va veni de la Daciana Bălăban, o jucătoare de top a campionatului, în viziunea lui. „Punctul forte al Ploieștiului cred că va consta în faptul că toate jucătoarele noi vor să demonstreze lucruri bune. Va conta și experiența multora dintre ele, în special a Dacianei Balaban, care este o jucătoare peste nivelul multora de pe postul ei din țară. Plus jucătoarele tinere, care vor să se afirme, cum ar fi Elena Șerban, care a avut o evoluție bună spre foarte bună cu Brașovul și care vrea să demonstreze că poate juca în viitor la echipa sa, CSM București. Probabil publicul va fi în număr foarte mare, vrem să facem un joc cât mai reușit.”. Spre deosebire de primul meci al sezonului, HCM Baia Mare se va putea baza pe Bianca Tiron, revenită la echipă după ce a susținut examenul de Bacalaureat. În schimb, Do Nascimento ar putea absenta. „A revenit Bianca Tiron din orașul natal după ce și-a luat examenele. În rest, avem aceleași jucătoare, să vedem Do Nascimento, încă simte dureri la un picior. Melinda Geiger va pleca mâine să se opereze în Ungaria, iar restul jucătoarelor se află în proces de recuperare, Abbingh chiar se aproape de recuperarea specifică.”.

CSM Ploiești merge însă la Baia Mare cu gândul de a face un joc cât mai bun. Gândul lui Gheorghe Covaciu, care va reveni acasă, pare să stea însă mai mult la duelul cu HCM Roman, din etapa a treia. „E clar că adversarele au prima şansă, prin prisma performanţelor din ultima vreme şi a transferurilor realizate, dar noi mergem să ne jucăm şansa şi să facem un bun antrenament înaintea partidei de duminică, de pe teren propriu, cu HCM Roman.”, a declarat antrenorul Ploieștiului pentru site-ul oficial al clubului.

Pe lângă cele trei absențe de lungă durată, Iovănescu, Anghelina și Gărăcel, de la CSM Ploiești ar putea absenta chiar Daciana Balaban, care a acuzat dureri la genunchiul stâng și care nu s-a putut pregăti la capacitate maximă în ultima perioadă.

Partida dintre HCM Baia Mare și CSM Ploiești va avea loc miercuri, de la ora 18:00, în Sala „Lascăr Pană”, și va fi condusă de la centru de cuplul Gurbină/Stanciu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY