HCM Baia Mare a invins Rapidul cu gandul la meciurile din preliminariile Champions League

0
1429

lois abbingh 15-16HCM Baia Mare a invins cu 36-25 echipa Rapid Bucuresti, in jocul care a deschis a patra etapa din Liga Nationala. Vicecampioana Romaniei a ramas astfel neinvinsa si ocupa locul 1 in ierarhia intermediara.


Daca in partida anterioara, de la Sebes, Pineau a debutat pentru HCM intr-un meci oficial, acum a fost randul lui Gjorgjijevska sa revina in echipa dupa o accidentare. Confruntarea cu gruparea bucuresteana a fost ultimul test pentru baimarence inaintea turneului de calificare in Champions League. 

“Un joc care a venit foarte repede dupa cel de la Sebes. Am intalnit o cu totul alta echipa, una atipica, cu un joc incomod pentru noi. A fost vorba de concentrare, de rabdare in faza de aparare si, din pacate, am tratat destul de superficial aruncarile, iar Rapidul nu este o echipa careia trebuie sa ii dai multe mingi. Am stat mai mult in faza de aparare, ele au avut rabdare, si-au jucat sansa lor, dar in partea a doua diferenta de valoare si-a spus cuvantul”, a explicat tehnicianul Aurelian Rosca. 

Nu cred ca am inceput meciul atat de bine, in ciuda faptului ca am dorit sa jucam bine inca de la inceput, deoarece stiam ca va fi un mei greu. Au o echipa buna si ne-au dat batai de cap in jocul cu pivotul in prima repriza, dar in partea a doua cred ca am jucat ceva mai bine in defensiva si am castigat. Pana la urma totul a fost bine. Este greu sa joci un astfel de meci cand stii ca in weekend vei avea doua dintre cele mai importante partide ale anului, dar cred ca putem fi multumite de rezultat si este ceea ce conteaza acum”, a declarat Lois Abbingh. 

La finalul acestei saptamani HCM Baia Mare va incepe lupta pentru Europa. Sala Polivalenta “Lascar Pana” din Baia Mare va gazdui in zilele de 12 si 13 septembrie, turneul de calificare in grupele Ligii Campionilor. 

La competitie vor lua parte vicecampioana Romaniei, HCM Baia Mare, Team Esbjerg din Danemarca, BelAZ Minsk din Belarus si Ankara Yenimahalle din Turcia.

HCM Baia Mare-Rapid Bucuresti 36-25 (16-13)
HCM Baia Mare: Munteanu, Dumanska (portari), Abbingh 7 goluri, Ardean-Elisei 6, Jezic 6, Nechita 5, Geiger 4, Pineau 2, Tanasie 1, Szucs 1, Perianu 1, Tatar 1, Gjeorgjievska 1, Preda, Zamfirescu
Rapid Bucuresti: Simion, Arghir (portari), Popa 7 goluri, Niculae 4, Doica 4, Moroianu 4, Trifan 2, Bordirlau 1, Chirigiu 1, Tufa, Binescu, Zaremba
Aruncari de la 7m: 2/1, respectiv 8/7
Eliminari: 1 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

sursa: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY