HCM Baia Mare a castigat prima batalie cu CSM Bucuresti

3
2262

hcm baia mare-csm bucuresti 14-15 ada  nechitaEnorm a fost interesul suscitat de intalnirea dintre HCM Baia Mare si CSM Bucuresti, programata de a noua etapa din Liga Nationala, polivalenta fiind pur si simplu neincapatoare. Tensiunea din sala sporturilor a fost atat de intensa azi, incat putea fi taiata felii. Inca de la incalzire cele doua echipe s-au studiat precum pugilistii. De o parte, o mica galerie venita din capitala, cu speranta ca CSM-ul va duce puncte din Baia Mare. De cealalta parte, peste 2.500 de suporteri veniti sa sustina campioana spre o noua victorie. ca acasa la HCM nimeni nu castiga! Cei de la CSM au declarat ca vin, inving si pleaca. Au venit, au plecat, dar au pierdut, azi campioana Romaniei fiind pur si simplu mai buna, mai inspirata si mai omogena. HCM se distanteaza la patru puncte de urmaritoarea sa dupa succesul din aceasta seara. O victorie importanta pentru ierarhia Ligii, pentru razboiul psihologic cu o contracandidata la suprematia in campionatul Romaniei si pentru psihicul unei echipe care a inceput numaratoarea inversa pana la debutul in sezonul 2014/2015 al Ligii Campionilor.

O inclestare extrem de echilibrata se anunta a fi partida dintre HCM Baia Mare si CSM Bucuresti, doua echipe care au in campionat aceeasi tinta in acest sezon: titlul national. Si extrem de echilibrata a si fost confruntarea din primele 30 de minute de joc, diferenta maxima inregistrata intre cele doua adversare fiind de doua goluri, de fiecare data in favoarea gruparii din capitala: 2-4 (min. 6), 3-5 (min. 7), 7-9 (min. 18). Doar de doua ori a fost in avantaj HCM in aceasta prima repriza: la 1-0 in primul minut de joc, scorul fiind deschis de Do Nascimento, respectiv in minutul 28, la scorul de 12-11, scor cu care se si iese la pauza, tabela fiind “inchisa” dupa 30 de minute de joc de Marin. O prima repriza in care aproape ai uitat sa respiri din cauza adrenalinei meciului, indiferent de ce parte a baricadei te-ai aflat.

In minutul 32, Nechita duce HCM-ul pentru prima data la diferenta de doua goluri: 13-11. Aceeasi Nechita inscrie golul 15 pentru HCM, echipa baimareana distantandu-se pentru prima data la trei goluri: 15-12, in minutul 35. Moment in care CSM-ul solicita time out. In minutul 47, baimarencele au patru goluri avantaj: 18-14 (distanta maxima din meci). Echipa din capitala este chemata din nou la minutul de odihna. Dupa ce gruparea din capitala se apropie la doua goluri, este randul lui Buceschi sa isi cheme handbalistele la momentul de sfaturi. Cu cinci minute inainte de fluierul final, campioana mai are un singur gol avantaj: 20-19. In minutul 56, 21-20. HCM-ul traieste periculos. Doua goluri consecutive reusite de Eliza Buceschi reaseaza situatia intr-o zona mai confortabila pentru HCM: 23-20 in minutul 60. Victoria este obtinuta cu 24-21. Un succes care arunca polivalenta in aer!

Dueluri interesante au fost prilejuite de acest derby. Arenhart in poarta baimarencelor si Pessoa in cea a bucurestencelor, colege de nationala, au facut minuni la foc automat. Cei doi tehnicieni, Costica Buceschi si Mette Klit, au semanat cu mari maestri ai sahului, mutand interesant pe semicercuri, incercand sa-si surprinda adversarul. Spectaculos si schimbul de priviri dintre Nechita si Pessoa. Si daca recitalul CSM-ului a constat azi in paradele lui Pessoa si in inspiratia in atac a lui Torstensson, HCM-ul a castigat derby-ul cu echipa din capitala tocmai pentru ca azi nu au fost vedete in angrenajul baimarean, campioana functionand ca un intreg. O mentiune, totusi, pentru Makeeva si Szucs, care au fost pilonii principali intr-o defensiva a campioanelor care a functionat azi admirabil. 

HCM Baia Mare-CSM Bucuresti 24-21 (12-11)
Sala sporturilor “Lascar Pana”; etapa 9; 

Au arbitrat: Robert Harabagiu si Silviu Stanescu (Dambovita); 
Observator: Octavian Pripas (Valcea); 
Aruncari de la 7m: 6-3 (transformate 4-1, au ratat Do Nascimento si Buceschi, respectiv Rodrigues si Martin); 
Minute de eliminare: 12-6; 

HCM Baia Mare: Ungureanu (2), Arenhart (10+2) – Buceschi 6, Nechita 4, Gjorgjijevska 4, Marin 3 (2), Do Nascimento 3 (2), Ardean Elisei 2, Makeeva 1, Lobach 1, Szucs, Oltean, Tatar, Tiron, Davydenko, Herrem; antrenori: Costica Buceschi, Magda Kovacs si Ioan Belu; 

CSM Bucuresti: Pessoa (14+1), Iordache (un 7m aparat), Tolnai – Torstensson 7 (1), Rodrigues 4, Fachinello 3, Martin 3, Tivadar 1, Varzaru 1, Da Silva 1, Curea 1, Vetkova, Bazaliu, Nan, Glibko, Vizitiu; antrenori: Mette Klit si Adrian Vasile;

sursa foto si text: emm.ro

 

3 COMMENTS

  1. Era mai bine cu arbitrii straini ? Poate ! Cu atatea straniere in loturile cele 2 echipe de ce sa nu judece jocul fluierasii straini ?

  2. Nu e cazul. Avem cupluri de arbitri care ”fluieră” la mondiale, europene, CL, dar nu știm pe unde erau la ora meciului.

LEAVE A REPLY