HC Vaslui s-a impus la Tg. Jiu

0
1109

energia 14-15 amicalDouă etape s-au scurs din Liga Națională de Handbal Masculin, iar Energia nu a reușit încă să spargă gheața și rămâne la cota zero. Nou promovata HC Vaslui s-a dovedit o nucă prea tare pentru băieții lui Andrieș.

După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, Energia a început prost partea secundă. Vasluienii au condus la patru goluri, scor 17-21 în minutul 39, dar Energia a dat impresia că poate reveni. După ce a ajuns la un gol în spatele adversarului, scor 21-22 în minutul 46, echipa gorjeană a capotat din nou cedând în apărare și arătându-și limitele în atac. Speranțe ar mai fi fost pe final, în ultimul minut de joc Energia a revenit la un gol, însă Andrieș a primit o eliminare de 2 minute pentru proteste, iar echipa a mai încasat un gol, iar meciul s-a încheiat cu victoria meritată a oaspeților, aplaudați la final de întreaga sală.

Liviu Andrieș: „Trebuie să ne fie rușine pentru evoluția pe care am avut-o. Toată echipa nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Trebuia câștigat acest joc, era primul pe teren propriu în acest campionat și cred că am făcut un meci foarte, foarte slab. Îmi reproșez tot pentru că nu am reușit să câștigăm. E clar că atunci când se pierde e vina antrenorului, împreună cu jucătorii. Am încercat toate variantele în atac, am încercat și variante în apărare… Ce să mai… Îmi este rușine. Trebuie să ne fie la toți, de la mine la ultimul jucător, rușine pentru ceea ce s-a întâmplat pentru că trebuia să câștigăm acest joc”

Leonard Bibirig: „Ne bucurăm foarte mult pentru victorie pentru că am obținut-o în fața unei echipe foarte bună, care anul acesta are ca obiectiv o clasare cât mai sus. Clubul nostru are statut de nou promovat, dar noi avem în echipă jucători care au evoluat ani buni în Liga Națională. Mă bucur că am spart gheața în Liga Națională deși puteam face asta încă din prima etapă. Consider că victoria este victorie cu toate că pe alocuri nu am jucat bine. Pe final am gestionat mult mai bine situațiile de joc. Remarc portarii, de la mine pe Marocico, iar de la Energia pe ambii. La Energia trebuie avută răbdare, prin același lucru am trecut și noi anul trecut, în Divizia A. La Energia trebuie avută răbdare, prin același lucru am trecut și noi anul trecut, în Divizia A. Am adus 7-8 jucători noi iar timpul de omogenizare a durat între 5 și 7 luni de zile. Dacă mie mi-a fost greu cu jucători români, îmi închipui cât de greu e cu jucători străini, care vin dintr-o altă șară, cu altă cultură, cu altă mentalitate. Totul este diferit. Nu rămâne decât să-i urez succes omologului meu, să aibă răbdare. Campionatul este foarte lung și surprizele pot să apară de la o etapă la alta. Nu mai sunt echipe mici și echipe mari, meciurile se vor decide la mare luptă”.

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 25-27 (14-14)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Șelaru (1 gol), Antonaru, Apolzan (4), B. Mănescu, V. Popescu (1), Kekezovic, Dragnea (1), Halasz, Enache, Dinescu (6), Giotoiu (2), Al. Mănescu, Stankevicius (5), Rodrigues (1), Acatrinei (4). Antrenor: Liviu Andrieș.

HC Vaslui: Marocico, Pralea, Ragea (2), M. Bujor, Cotinghiu, Hagiu (1), G. Bujor (2), Ignat (4), Țuțu (3), Bejinariu (4), Soare (6), Roșu, S. Iacob (3), Stan (2), Anton, Nedelcu. Antrenor: Leonard Bibirig.

Arbitri: Marius Pintea / Marcel Sas. Observator: Valter Dăncescu.

sursă text și foto: www.sportingorj.ro

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY