HC Vaslui furnizează a doua surpriză a acestui sezon! Moldovenii au dat lovitura pe terenul vicecampioanei!

0
9513

După un eșec usturător pe teren propriu, 28-45 cu Potaissa Turda, HC Vaslui a furnizat surpriza în capitală, învingând CSM București, vicecampioana României. Este a doua mare surpriză a sezonului, după ce CSM Focșani a remizat cu Steaua în prima rundă.

Dacă HC Vaslui a evoluat mult mai bine decât în runda de debut, CSM București a etalat un joc fără prea mari idei în plan ofensiv, acolo unde absențele lui Milosevic și Marijanac, doi oameni de bază în sezonul trecut, încep să se simtă, dar și cu multe probleme în defensivă.

Bucureștenii au început bine, au condus cu 2-0 după ce au profitat de un început greoi al moldovenilor, însă treptat rolurile s-au inversat. Tamaș s-a achitat bine de sarcini, defensiva oaspeților a recuperat destul de multe mingi ușoare pierdute de vicecampioni și s-au instalat la conducere, iar odată cu trecerea timpului au realizat că se poate realiza surpriza și au evoluat tot mai dezinvolt. S-a făcut 11-8 pentru oaspeți și gazdele au fost ținute în spate doar de momentele de sclipire ale rusului Aslanian, autor a patru goluri în finalul primului act. A fost 15-14 pentru Vaslui la pauză, Hrimiuc fiind cel care a semnat ultimul gol, în secundele de final.

Meciul s-a transformat în unul de luptă la reluare, iar golurile ușoare s-au redus considerabil. Elevii lui Sandu Iacob au continuat însă să speculeze jocul slab al gazdelor, s-au desprins în mai multe rânduri la trei lungimi pe tabelă, și au avut în Hagiu o minte limpede în plan ofensiv pe sfârșit de meci. Minutele de final au fost încinse, deși oaspeții au avut două șanse de a închide meciul, dar Iancu l-a blocat pe Mihai Bujor pe contraatac, iar apoi Barac nu a nimerit cadrul porții goale a CSM-ului, de la propriul semicerc. Stamate și Humet au redus din diferență, 25-26, și bucureștenii chiar puteau scoate un punct in-extremis în ultimele secunde, doar că Tamaș a blocat aruncarea destul de slabă a lui Humet. HC Vaslui se impune în premieră în fața CSM-ului într-un meci oficial și furnizează surpriza în acest start de sezon.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM București1425
CSM Vaslui1526

CSM Vaslui

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY