HC Dobrogea Sud Constanța, noua echipă de handbal masculin a orașului Constanța

1
2839

cirkovic_djordje (1)Zvonurile încep să prindă contur real pentru handbalul masculin constănțean. HCM Constanța, echipa care a dominat cu autoritate handbalul masculin românesc în ultimul deceniu, dispare din peisaj, locul său urmând a fi luat de o nouă grupare, care va purta numele de HC Dobrogea Sud Constanța. Din păcate, inițiatorii acestui proiect, foștii jucători ai HCM-ului Ionuț Rudi Stănescu, Laurențiu Toma și George Buricea, se văd nevoiți să lase în urmă un palmares impresionant, dar și un „brand” cunoscut și respectat în toată Europa handbalistică.

Noua echipă a Constanței își va începe activitatea de la un „zero istoric”, urmând să activeze în liga a doua, de unde se speră să facă pasul către prima ligă în cel mai scurt timp, pentru a readuce, astfel, handbalul masculin constănțean acolo unde îi este locul, printre echipele de top ale României.

Conform saitului de specialitate balkan-handball, noul antrenor al echipei ar urma să fie sârbul Đorđe Čirković (foto), cel care, în 2009, pentru o scurtă perioadă, a fost secundul regretatului Zoran Kurtes, la HCM Constanța. Cu Đorđe Čirković la conducere, RK Vojvodina Novi Sad a câștigat ultimele două titluri de campioană în Serbia, iar în sezonul trecut a jucat în grupele Cupei EHF. Acesta va fi însoțit și de preparatorul fizic Marko Šešum, cu care a colaborat și la Novi Sad.

În noua echipă ar urma să se regăsească, conform aceleiași surse, și nucleul jucătorilor din spațiul ex-iugoslav, Dalibor Cutura, Mladen Rakcevic, Branislav Angelovski și Pedrag Vujadinovic. Evident, în jurul acestor jucători cu mare experiență, urmează să fie crescuți câțiva tineri jucători de mare perspectivă, atât români, cât și din spațiul ex-iugoslav. Printre aceștia din urmă s-ar putea număra și Alexandar Kurteș, fiul regretatului Zoran Kurteș, dar și Nikola Kurteș, fiul lui Goran Kurteș (fostul antrenor al echipelor feminine CS Tomis Constanța și CSM Ploiești). Alexandar joacă pe postul de pivot, aflându-se, în această perioadă, în Brazilia, cu echipa națională U21 a Serbiei, în timp ce Nikola evoluează pe postul de extremă, fiind component al echipei naționale U19, cu care se află în Qatar.

sursă text: sportsudest.ro

1 COMMENT

  1. Pe Vujadinovic il cheama Predrag,nu pedrag!
    Profetia mea privind disparitia HCM-ului, comunicata lui Buricea la un meci desfasurat la Resita, s-a adeverit! I-am spus, atunci, ca prea s-au bucurat ca UCM Resita a clacat finaciar si au luat,repede, patru jucatori din echipa facuta de Chebutiu. Acea echipa ar fi pus mari probleme Constantei. Din pacate s-a ales praful de ea din motive mai mult sau mai putin stiute.
    S-auzim de bine!

LEAVE A REPLY