HC Adrian Petrea a câștigat la debutul absolut în Liga Națională

0
1421

focsani-resita 15-16Noua echipă a orașului Reșița a obținut primul succes din istorie în Liga Națională, 27-20 (10-7), la Focșani, în fața unei alte formații aflate la primul meci pe prima scenă. HC Adrian Petrea a confirmat astfel rezultatele bune din perioada de pregătire, unde învinsese Energia, Timișoara sau Minaur.

HC Adrian Petrea a tranșat duelul nou-promovatelor, disputat în fața unei săli arhipline. Bănățenii au început tare partida de la Focșani, având 3-0 în start și a reușit să mențină avantajul pe întreaga durată a meciului. Gazdele s-au apropiat pe tabelă de două ori, 4-5 și 13-15, dar experiența Reșiței și-a spus în cele din urmă cuvântul. La final, echipa antrenată de Adrian Petrea s-a impus cu 27-20, un succes categoric înaintea meciului de pe teren propriu cu HC Vaslui, de la mijlocul săptămânii.

Declarații de la conferința de presă, potrivit csmfocsani2007.ro:

Viorel Ciubotaru, antrenor CSM Focșani: „Nu am făcut un meci foarte rău! Au fost sincope în faza de atac, mai ales în faza a doua. Au fost multe situaţii cu lipsă de inspiraţie la finalizare iar în apărare nu am reuşit să fim mai inteligenţi în raport cu jocul lor. Am şi ratat foarte mult, inclusiv trei lovituri de la 7 metri, dar şi de pe extreme. Noi am început pregătirea mai târziu, avem mulţi jucători noi şi mai avem de lucru la finalizare. La Focşani au fost totdeanuna echipe cu talie mică. Putem anula diferenţa de talie şi forţă fizică faţă de adversari prin viteză în joc, deprindere care se capătă prin multe antrenamente, în aceeaşi formulă de joc. Încercăm să valorificăm cât mai bine lotul pe care-l avem, să definitivăm relaţiile de joc şi sunt convins că forţa noastră de joc va creşte”

Eremia Pîrîianu, jucător HC Adrian Petrea: „Felicit echipa gazdă pentru meciul din acestă seară. Am avut o partidă destul de grea, cu o echipă foarte agresivă în apărare, şi, de aceea, ne bucură victoria. Diferenţa au făcut-o atacul nostru, mult mai eficace, şi contraatacul. Felicit şi publicul focşănean, care a venit în număr mare la handbal!”

CSM Focșani-HC Adrian Petrea 20-27 (7-10)
CSM Focșani: Rusu, Marocico (portari), Rotaru 4 goluri, Popa 4, Năstăsie 3, Ragea 2, Cadar 2, Nelu 2, Eros 2, Smeu 1, Gramatic, Gheorghe, Neață, Voinea, Mocanu
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici (portari), Dospinescu 7 goluri, Ignat 4, Bahan 3, Vaidasigan 2, Rohozneanu 2, Pîrvan 2, Rugaci 2, Stan 2, Huta 1, Lela 1, Starchenko 1, Popovici, Pîrîianu
Aruncări de la 7m: 5/2, respectiv 6/4
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

sursă foto: csmfocsani2007.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY