Haslum HK și OIF Arendal s-au retras din EHF European League! „Handbalul este important, dar nu mai important ca sănătatea!”

0
1082

Pandemia de coronavirus încă are efecte asupra sportului mondial. Cel mai recent caz din handbal este legat de participarea norvegienilor de la Haslum HK și OIF Arendal în EHF European League.

Restricțiile impuse de statul norvegian fac imposibilă participarea lui Haslum HK și OIF Arendal în EHF European League. Ambele echipe trebuiau să evolueze în primul tur preliminar, împotriva IFK Kristianstad, respectiv KS Azoty-Pulawy, însă Federația Europeană de Handbal a anunțat astăzi că meciurile nu vor avea loc.

Haslum și Arendal au luat de comun acord decizia de a se retrage din EHF European League, după ce autoritățile locale au stabilit reguli clare. Una dintre recomandări este ca nimeni să nu părăsească țara, iar în cazul în care o vor face, vor trebui să intre în carantină 14 zile la întoarcere. „Nu vrem să ne expunem jucătorii, familiile lor, publicul nostru sau pe oricine altcineva unui risc inutil de infectare cu coronavirus. Handbalul este important, dar nu mai important ca viața și sănătatea”, au spus oficialii cluburilor.În consecință IFK Kristianstad și KS Azoty-Pulawy merg în turul următor.

Adversari din Norvegia pentru Brăila și CSM București

Actualele restricții impuse de Norvegia se pot prelungi, iar situația se anunță interesantă. HC Dunărea Brăila va întâlni pe Tertnes Bergen pe 10 și 17 octombrie în EHF European League, iar CSM București se află în grupă cu Vipers Kristiansand în Liga Campionilor.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY