Handbalul vasluian a cucerit din nou medalia de aur după 19 ani

1
3232

lps vaslui j4 titluAu trecut 19 ani de la ultimul titlu naţional obţinut de Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui la handbal masculin. În 1996, juniorii III, pregătiţi de Virgil Bedicov, au devenit campioni ai României. În echipa de aur de atunci se aflau o parte dintre handbaliştii consacraţi ai Ligii Naţionale, cum ar fi Claudiu Dediu şi Andrei Enache.

Profesorul Liviu Gugleş a trebuit să aştepte chiar un sfert de secol pentru a se bucura de un nou trofeu naţional cucerit sub îndrumarea sa. În 1990, directorul tehnic al HC Vaslui obţinea, la juniori III, titlul de campioană la Alexandria, în echipă aflându-se, între alţii, actualul director sportiv al HC Vaslui, Sorin Aprodu, Liviu Gheorghiu, actualmente arbitru de Ligă, Cătălin Striblea, cunoscut jurnalist de televiziune.

Vasluiul revine în galeria campioanelor din handbalul juvenil graţie puştilor născuţi în 2002, care, la Reşiţa, au reuşit să ridice deasupra capului trofeul naţional.

“A fost rezultatul muncii noastre de aproape şase ani. Este o generaţie promiţătoare. Sunt convins că vom mai auzi de aceşti copii fiindcă au potenţial şi pot face performanţă”, a spus Liviu Gugleş.

Alături de noii campioni ai României la juniori IV, au fost Primăria Vaslui, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, CS “Viitorul”, LPS, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi “Deliciosul de Vaslui”.

sursă text și foto: Cristi Lapa – obiectivvaslui.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY