Gusi Alexandrescu, din teren, pe banca tehnica

5
4923

gusi fotoCampionatele Mondiale Universitare au ajuns abia la a 8-a editie, Federatia Internationala (IHF) promovand aceste eveniment si pentru fete abia din 1994. Si trebuie sa spunem cu mandrie ca nationala Romaniei a urcat pe podium  de fiecare data, chiar daca nu tot mereu a fost sprijinita in demersul ei. Palmaresul acestei nationale cuprinde patru medalii de argint (ultima a fost obtinuta in Brazilia, in 2012), trei medalii de bronz si o medalie de aur. La editia din 2002, desfasurata in Spania, studentele noastre tricolore au urcat chiar pe cea mai inalta treapta a podiumului, devenind campioane mondiale, dupa ce au invins in finala selectionata tarii gazda. Din echipa de aur faceau parte Tereza Tamas, Ionica Munteanu si Talida Tolnai, portari, Nicoleta Gasca, Ramona Farcau, Cristina Niculae, Ana Maria Lazer, Ionela Goran, Valeria Motogna, Gabi Rotis, Simona Sarbu si Ana Maria Buican, jucatoare pe semicerc – antrenor era Gheorghe Tadici. Surprinzator sau nu, una din handbalistele campioane mondiale a ajuns ca astazi sa stea chiar pe banca tehnica – este vorba de Nicoleta Gasca Alexandrescu (Gusi), antrenoarea care ocupa un post tehnic si la Federatia Romana de Handbal, dar care si-a dorit sa preia aceasta nationala si sa-i acorde toata atentia si importanta cuvenita. ”Vreau sa le multumesc in primul rand fetelor, ca si-au dorit sa participe la acest Mondial, apoi le spun aceleasi cuvinte frumoase si antrenorilor de la echipele de unde provin studentele, ca mi le-au lasat la lot, intr-un moment in care si ei pregatesc startul pentru viitorul sezon. Ii asigur ca in toata perioada cat vor fi cu mine, vor avea antrenamente intense, pentru ca si eu vreau sa acordam respectul cuvenit Mondialului la care vom participa”, ne spunea Gusi Alexandrescu. Lotul se va reuni pe 26 iulie, la Rm Valcea, unde vor sta pana pe 2 august, cand este programata plecarea spre Portugalia, tara unde va avea loc Campionatul Mondial Universitar. Iata numele celor 12 studente, convocate de selectionera Gusi Alexandrescu: –          Daniela Constantina Ratiu si Adriana Tacalie, de la Corona Brasov
–           Cristina Nan si Elena Serban, de la CSM Bucuresti
–          Stefania Florea si Andreea Tetean, de la U Jolidon Cluj
–          Andreea Adespii Molnar, Alexandra Gogorita si Andreea Mihaela Antoce, de la HC Rm Valcea
–          Elena Voicu, de la HC Braila
–          Carmen Ilie, de la SCM Craiova
–          Laura Leahu, de la Stiinta Bucuresti

5 COMMENTS

  1. Gasca da bani la handbalvolei de scrieti atat despre ea?? cine e? a fost o simpla jucatoare si atat. Sunt altii de 10 ori mai buni ca ea si nu ii mai bagati in seama( totul e pe bani in Romania inclusive niste stiri despre sport:). Vreti sa imi spuneti mie ca laura leahu are ce cauta aici ?? sau antoce?? de aia nu se promoveaza sportul la noi ca totul e pe pile .

    • De acord cu tine. Numai stiri cu Gusi…ce a realizat aceasta super antrenoare ??? Ne am plictisit de stirile cu ea pe handbalvolei !!!!!

  2. CV-ul lui (Gusi) se poate “cosulta” la FRH unde este ANTRENOR FEDERAL, interesant era, daca aflam, unde sunt “studente” jucatoarele de mai sus !!!

    • In acte toti sunt antrenori !!!! Pana una alta nu a realizat mai nimic. E plin handablvoleiul de ea. Boring !!!

LEAVE A REPLY