Grupă grea pentru tricolore la Campionatul Mondial

0
1511

romania-serbia 2015 maneaGrupă dificilă pentru România, la Campionatul Mondial feminin de handbal! Fetele antrenate de Tomas Ryde au fost repartizate în Grupa D, de la Frederikshavn, alături de campioana olimpică şi europeană Norvegia, Spania (vicecampioana Europei), Rusia, Puerto Rico şi Kazahstan. Dacă în privinţa calificării în faza optimilor de finală nu pot fi emoţii, cele patru echipe europene fiind favorite certe, România trebuie să lupte pentru o clasare cât mai bună în grupă pentru a avea o sarcină, teoretic, mai uşoară în meciul eliminatoriu din optimi.

Grupa României se va încrucişa cu Grupa C, unde există, deasemenea, patru favorite certe, Brazilia (campioana mondială en-titre), Franţa, Coreea de Sud şi Germania. Din această perspectivă, oricare posibilă adversară este una dificilă, astfel că „tricolorele” vor trebui să se prezinte la un nivel foarte ridicat pentru a spera la o clasare cât mai bună, importantă pentru atingerea obiectivului principal al naţionalei, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale turneului final al Campionatului Mondial feminin de handbal, găzduit de Danemarca (5-20 decembrie 2015), s-a desfăşurat la Kolding, unul dintre oraşele gazdă, în incinta castelului Koldinghus, un monument istoric vizitat, anual, de mii de turişti.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

Grupele Campionatului Mondial:

Grupa A (Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia
Grupa B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola
Grupa C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, RD.Congo, Germania
Grupa D (Frederikshavn): Norvegia, Spania, România, Rusia, Puerto Rico, Kazahstan

Programul României:
– 5 decembrie: România – Puerto Rico (ora 19.15)
– 7 decembrie: Kazahstan – România (ora 17.00)
– 8 decembrie: Spania – România (ora 19.15)
– 10 decembrie: România – Norvegia (ora 21.30)
– 11 decembrie: Rusia – Romania (ora 19.15)

sursă text: Paul Alexe – www.sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY