Frank Kuhn şi Adi Vasile, adversari în EHF Champions League!

0
5591

Francezul Frank Kuhn, preparatorul fizic al naţionalei masculine de baschet a Franţei, calificată la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio, a semnat în aceste zile cu echipa feminină de handbal Rostov-Don!

Gruparea rusă a pus astfel mâna pe unul dintre cei mai apreciaţi preparatori fizici din sportul european. Frank Kuhn este cunoscut microbistului român după ce a lucrat la multipla campioană Oltchim Râmnicu Vâlcea şi la prima reprezentativă feminină de handbal.

Adus în România de Radu Voina, fostul mare handbalist, pe vremea când acesta pregătea echipa Oltchim, Frank Kunh s-a făcut repede remarcat prin metodele sale de pregătire inovatoare, nemaiîntâlnite până în acel moment în România.

Cu Frank în postura de preparator fizic, Oltchim a jucat o semifinală şi o finală de Women’s EHF Champions League.

În ultimii ani, Frank Kuhn a fost cooptat de Federaţia Franceză de Baschet pentru a se ocupa exclusiv de prima reprezentativă masculină, una dintre cele mai puternice din lume. Frank Kuhn va fi prezent cu Franţa în această vară la cea mai importantă competiţie din istoria sportului, Jocurile Olimpice!

Ruşii de la echipa feminină de handbal Rostov-Don şi-au dorit aducerea unui preparator fizic de top şi l-au dorit cu insistenţă pe Frank Kuhn. Astfel, în afara competiţiilor interne, Rostov-Don, club fondat în 1965, îl va avea în staff-ul tehnic pe francezul Frank Kunh şi pentru partidele, sau mai ales pentru partidele din viitorul sezon al Women’s EHF Champions League.

Rostov-Don face parte din Grupa C, una “de foc”, alături de Győri ETO, Midtjylland şi de CSM Bucureşti, proaspăt-campioană a Europei!

Meciurile dintre Rostov-Don şi CSM Bucureşti vor constitui un bun prilej de reîntâlnire între Frank Kuhn şi Adrian Vasile, bunul său prieten, omologul francezului de la CSM Bucureşti!

csmb-rostov 15-16
Frank Kuhn şi Adrian Vasile au participat în această lună la prima ediţie a Conferinţei Naţionale “Pregătire Fizică în Sportul de Performanţă”, organizată de Sport Suport şi Bogdan Voina, fost jucător de handbal şi el, component, printre altele, al echipei Steaua Bucureşti şi al primei reprezentative a României.
afis conferinta pregatire
Frank şi Adrian au susţinut în faţa a aproape o sută de cursanţi (antrenori, preparatori fizici, jucători) cursuri teoretice şi practice pe diverse teme. Pentru că prelegerile lor s-au bucurat de succes, Frank Kuhn şi Adrian Vasile au promis că vor fi alături de organizatori şi la următoarea Conferinţă Naţională intitulată “Pregătire Fizică în Sportul de Performanţă”.
Articol realizat de Adi Dobre

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY