FOTO: Marius Novanc, testat la unicul laborator pentru măsurători cardio-respiratorii din România

0
1921

marius novanc testareFostul antrenor al campioanei olimpice de la Beijing, Vali Tomescu, a deschis, alături de Stelian Larga și Dinu Pescariu, la Pescariu Sports&Science, unicul laborator pentru măsurători cardio-respiratorii din România. Primul handbalist ajuns pe mâinile lui Vali Tomescu a fost Marius Novanc, în cursul zilei de miercuri.

Revenit în România în urmă un an, Vali Tomescu și-a stabilit un țel măreț: crearea unui mediu care să încurajeze performanța. Și a făcut primul pas către acest lucru, deschizând în București singurul laborator pentru măsurători cardio-respiratorii din România, alături de Stelian Larga și Dinu Pescariu, destinat atât sportului individual, cât și de echipă.

Aparatura, formată din ergometre și o unitate mobilă, are menirea de a arăta cum reacționează sportivul la efort. În timp real, pe monitorul computerului, apar diferiți parametri, legați de respirație sau inimă. Unitatea mobilă măsoară schimbul de gaze, oxigenul în raport cu dioxidul de carbon și rata metabolică în repaus, iar in funcție de rezultate se poate determina, de exemplu, ritmul la care sportivul respectiv ar trebui să facă efort fizic. De asemenea, cei care doresc să scape de surplusul de greutate pot fi testați și îndrumați către un program de pregătire sau către o dietă ideală.

Primul handbalist român testat la laborator este Marius Novanc, pivotul CSM-ului. Vali Tomescu a fost mulțumit de felul în care a reacționat jucătorul de 33 de ani. „Marius are o capacitate foarte mare de efort, o toleranță la lactat deosebită și o revenire bună.”, a concluzionat Vali Tomescu.

Galerie foto: Mihaela Dincă

marius novanc testare 2

marius novanc testare 1

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 3

marius novanc testare 5

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 4

marius novanc testare 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 7

marius novanc testare 8

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 9

marius novanc testare 10

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 11

marius novanc testare 12

 

 

 

 

 

 

 

marius novanc testare 13

marius novanc testare 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY