Federația Suedeză de Handbal schimbă modalitatea de departajare în caz de egalitate!

0
8340

Federația Suedeză de Handbal a anunțat modificări în regulamentul desfășurării unui meci eliminatoriu, în cadrum competițiilor de seniori. Dacă până acum departajarea în caz de egalitate se făcea în urma prelungirilor și a aruncărilor de la șapte metri, de acum în ligile suedeze câștigătoarea va fi stabilită în urma unor contraatacuri!

Metoda era folosită până acum în competițiile juvenile, iar în luna august s-a propus ca aceasta să fie utilizată și la seniori și acceptată la începutul acestei luni. Regulile sunt următoarele:
-fiecare echipă va folosi câte cinci jucători de câmp și va avea câte un portar, în cele două porți
-jucătorul de câmp trebuie să se afle cu un picior pe linia de nouă metri și cu mingea în mână
-portarul trebuie să se afle cu cel puțin un picior pe linia porții
-la fluierul arbitrului, jucătorul de câmp pasează portarului și se începe contraatacul. Portarul are trei secunde să paseze mingea către colegul său. După ce jucătorul de câmp a prins mingea, poate face trei pași până să arunce la poartă. Portarul nu are voie să iasă din semicerc, iar mingea nu are voie să atingă podeaua decât după momentul șutului. Dacă jucătorul de câmp recuperează, poate arunca din nou.
-dacă portarul din defensivă iese din semicerc, poate primi cartonașul roșu și aruncarea se va repeta.
-portarul poate fi înlocuit oricând
-dacă după primele cinci aruncări egalitatea se menține, se va trece la o altă serie de cinci aruncări. Jucătorii care au aruncat în prima serie pot fi folosiți din nou.
-pentru ca meciul să fie încheiat, ambele echipe trebuie să aibă un număr egal de aruncări.

Departajarea în cadrul Partille Cup:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY