Energia trece fără probleme de Galați

0
1270

energia-galati 15-16Energia a bifat primul succes din această stagiune, 34-25 pe teren propriu în compania nou-promovatei Danubius Galați, la capătul unei partide controlate autoritar. Gorjenii așteaptă acum duelul de luni, de la Călărași.

Echilibrul a persistat doar zece minute, după care Energia a pus stăpânire pe joc și s-a distanțat grație paradelor lui Șelaru. Gorjenii s-au desprins la 13-6 în minutul 20, iar la pauză diferența era una liniștitoare, de șase goluri: 18-12.

La reluare, oaspeții au avut momente mai bune și s-au apropiat la trei goluri pe tabelă, în doar opt minute (20-17). Iancu, Nistor și Acatrinei au readus liniștea în tabăra Energiei și din acel moment jocul a curs din nou într-un singur sens. Elevii lui Liviu Andrieș n-au mai dat nicio șansă moldovenilor și s-au impus cu 34-25 la final, Tîrzioru fiind cel care a semnat ultimul gol al meciului.

În etapa următoare, Energia se va deplasa la Călărași, într-un meci ce va avea loc luni, în timp ce Galațiul va primi vizita Reșiței. duminică.

Liviu Andrieș, antrenor Energia: “Este clar că aveam nevoie de cele 3 puncte. E clar că ne trebuia victoria. Nu cred că a existat vreun dubiu că nu putem să obținem această victorie. Am obținut-o și sunt primele 3 puncte din acest campionat. Sper eu ca pe viitor să obținem cât mai multe, iar evoluțiile noastre să crească, asta după ce am început cu stângul acest campionat, cu acea înfrângerea de la Vaslui. Campionatul este însă foarte lung, dar noi trebuie să căștigăm cât mai multe meciuri, pentru că obiectivul nostru este de a prinde play-off-ul. Vom avea meciuri destul de grele, dar trebuie să ne mobilizăm.Vreau să-i felicit pe băieți pentru acest rezultat.”

Miron Stanciu, antrenor Danubius Galați: “Jocul a fost dominat în mare parte de către echipa gazdă. Energia este o echipă bună, au făcut și un meci superb în Supercupa României. Păcat că nu au câștigat trofeul. Vreau să felicit echipa gazdă pentru meciul de astăzi. Au o bancă bună și fiecare schimbare s-a cunoscut în teren. Noi ducem lipsă de jucători de valoare. Echipa mea nu este închegată așa cum trebuie. A fost formată într-o lună și jumătate și este greu să formezi un grup unit pentru Liga Națională și care să dea și randament. Cât de cât sunt mulțumit pentru că am revenit în repriza a doua la trei gouri de echipa gazdă și credeam că finalul va fi mai strâns. Experiența celor de la Tg-Jiu și-a spus cuvântul. Au jucători de mare valoare, cu experiență în Liga Națională. Sunt puțin mâhnit de evoluția unor jucători din echipa mea, dar asta este valoarea lor. Au jucat în liga a-II-a și diferența este mare între jucătorii pe care-i are Energia și jucătorii pe care-i avem noi la ora actuală la Galați.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-CSU Danubius Galați 34-25 (18-12)
Energia: Șelaru, Țenghea (portari), Acatrinei 5 goluri, Mledenciu 5, B. Mănescu 4, Țuțu 4, Dediu 3, Nistor 3, Iancu 2, Bejinariu 2, Chiruț 2, Târzioru 2, Giotoiu 2, Enache, Șoldănescu, Păunică
Danubius: Drenceanu, Fuică (portari), Ciobanu 10 goluri, Nițu 6, Burlacu 4, Savu 1, Mârșiu 1, Șahîn 1, Dospinescu 1, Udriștoiu 1, Frangulea, Poteră, Mureșan, Lăpușneanu, Grigore, Ionel

sursă foto: csenergia.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY