Energia își ia revanșa în fața Sucevei

0
1132

energia-suceava 14-15 cupaEnergia a reușit calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus în fața celor de la CSU Suceava, scor 30-27. Energia a condus ostilitățile pe teren pe tot parcursul întâlnirii, iar la pauză a intrat cu un avantaj de șase goluri, 18-12. 

Cu moralul refăcut după victoria în fața băimărenilor de la Minaur, cu Apolzan revenit după o accidentare, Energia a fost  echipa mai bună şi care a condus ostilităţile în teren. Meciul a fost strâns doar în primele 10 minute, cele două echipe mergând cap la cap. După primele cinci minute scorul era egal, 3-3, pentru ca în minutul 7, oaspeții să preia conducerea pe tabelă, scor 4-5. A fost singura și ultima dată în meci când moldovenii au condus pe tabelă. În teren a intrat Antonaru care a “închis” practic poarta echipei gorjene. Grație paradelor uimitoare ale lui Cristian Antonaru,  sucevenii, în decurs de 10 minute nu au reușit să înscrie niciun gol, timp în care Sifre Flores, Acatrinei și au marcat gol după gol. Tabela arăta 17-8 în minutul 23. Energia a redus din turație și a permis jucătorilor suceveni să puncteze de patru ori consecutiv. Dan Ilieș a marcat ultimul gol al primei reprize și Energia a intrat la pauză cu șase goluri avans, 18-12.

Repriza secundă a urmat aceleași coordonate, în care Antonaru și-a continuat seria paradelor de excepție. Numai puțin de 16 intervenții a avut portarul Energiei. Gruparea gorjeană și-a menținut în marea majoritate a timpului un avans de șase-șapte goluri pe tabelă, 21-14 în minutul 38 sau 27-20 în minutul 52. De consemnat în repriza secundă revenirea lui Darius Apolzan, care în aplauzele publicului gorjean a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Și unul dintre mezinii echipei, Alexandru Mănescu a fost trimis în teren pe final de meci, tânărul jucător gorjean reușind să înscrie ultimul gol al Energiei. Pe final, elevii lui Liviu Andrieș au redus din turație, lucru de care au profitat oaspeții, reușind din nou o serie de patru goluri consecutive. Scor final Energia -Suceava 30-27 și gruparea gorjeană merge în sferturile Cupei României.

Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Tg. Jiu: Vreau să-i felicit pe băieți pentru a doua victorie consecutivă, chiar dacă pe final am lăsat turația mai moale. Am făcut și câteva schimbări, pentru a da șanse și jucătorilor care revin după accidentări. Noi trebuie să pregătim bine ultimele două jocuri, foarte importante pentru noi. Aș fi vrut să fie invers situația, să câștigăm noi la Suceava și ei aici. Era mai bine din punct de vedere al punctelor în clasament, dar viața merge înainte. Sper ca la meciul cu Turda de joia viitoare să avem aceași motivație, la fel cum am avut în meciul cu Minaur, și în meciul cu Suceava, în anumite momente. Suntem obligați să avem aceași determinare pentru a câștiga cu Turda, un meci important care ne poate asigura o vacanță ceva mai liniștită și pentru a putea pregătii returul.”

Răzvan Bernicu, antrenor CSU Suceava: „Felicit în primul rând Energia. Știam că ne așteaptă un meci greu. Cunoșteam Energia destul de bine, pentru că am jucat recent și în campionat. Echipa gazdă venea după un succes cu Minaur și ne așteptam să fie un meci greu. Energia are jucători cu experiență care știu să facă diferența, cum a fost și în acest meci, în anumite momente, iar noi, din păcate, plătim tribut tinereții jucătorilor și lipsei de experiență. Mă bucur însă că nu am cedat, am revenit pe final de joc, dar prea târziu. Față de meciul din campionat, nouă ne-au lipsit vreo 5 jucători de bază, dar nu vrea să caut o scuză. S-a văzut lipsa Lui Gavrilovic și Bursuc, care au jucat în campionat. Energia a reușit să se distanțeze foarte repede având jucători cu experiență, în special pe linia de 9 metri, plus o “poartă” bună azi, cu Antonaru în mare formă.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-CSU Suceava 30-27 (18-12)
Energia Pandurii Tg. Jiu: Sifre 8 goluri, Acatrinei 7, Dinescu 4, Giotoiu 3, Stankevicius 3, Ilieș 2, Enache 1, Apolzan 1, A. Mănescu 1
CSU Suceava: Davidovic 7 goluri, Târzioru 5, Preda 4, Trifkovic 4, Burlacu 2, I. Tcaciuc 2, Sandu 2, Beleaev 1

sursă text: csenergia.ro
sursă foto: sportingorj.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY