Energia câştigă pentru prima oară pe teren propriu în 2016, în faţa Minaurului

0
1772

Energia Pandurii Târgu Jiu a obţinut trei puncte din disputa cu Minaur, într-un meci disputat duminică seară, scor 27-24 (11-14). Este un rezultat care face ca Dunărea Călăraşi să devină favorită la locul opt şi Minaur să coboare pe loc de play-out

Cu Sadoveac revenit pe terenul de joc, Minaur a condus ostilităţile categoric timp de 40 de minute. Încă din primele zece minute băimărenii au luat un avantaj de trei lungimi, 6-3, iar până la pauză a condus şi la cinci goluri, 11-6. Gorjenii au revenit de două ori în tot acest timp la un gol în urma adversarului, 6-7 şi 11-12, dar Sadoveac a stabilit scorul reprizei, marcând de două ori pe final: 11-14.

În debutul părţii a doua, oaspeţii s-au mai desprins o dată la cinci goluri pe tabelă, 14-19, dar ultimele 20 de minute au aparţinut Energiei. Băieţii lui Sorin Bârză au egalat la 19 prin Giotoiu, iar Acatrinei puncta pentru 23-20 cu zece minute înainte de final, astfel că gorjenii luau o opţiune importantă pentru victorie. Rămasă fără Buşecan, care a primit cartonaşul roşu, iar cu Cristescu accidentat, Minaur n-a avut puterea să revină şi Energia s-a impus cu 27-24 la final. E o victorie importantă în economia play-outului pentru formaţia din Târgu Jiu, dacă actualul clasament se păstrează şi după ultima rundă.

Sorin Bârză, antrenor Energia: “O victorie foarte importantă pentru noi. Vreau să-i felicit pe băieți pentru că au gestionat momentele importante extraordinar de bine. Așa cum ne-am propus în urmă cu trei săptămâni vrem să ne luptăm cât mai mult pentru obținerea locului 9. Am vrea să evităm, în orice fel barajul, pentru că Energia nu este o echipă care să ajungă la baraj. Cred că suntem pe un drum bun care să ne permită să sperăm la cât mai multe victorii în următoarele 11 meciuri pentru a fi liniștiți.”

Raul Fotonea, antrenor Minaur: “Am știut că ne așteaptă un meci greu aici. Este păcat că am pierdut pentru că am jucat destul de bine. Din păcate, noi am gestionat mai prost finalul de meci și asta ne-a costat. Vreau să-mi felicit băieții pentru prestația din acest meci, pentru modul cum s-au dăruit și să felicit și echipa gazdă pentru că a jucat mai bine în momentele importante decât am făcut-o noi. Diferența s-a făcut undeva după minutul 45. Noi am jucat câteva minute în inferioritate numerică, iar Energia a putu să vină peste noi. A urmat un alt moment important când Bușecan a luat catonaș roșu pentru trei eliminări. Apoi a venit accidentarea lui Cristescu pe care nu am putut să-l mai folosesc în apărare. Astea sunt soluțiile pe care le avem la ora actuală și trebuie să ne descurcăm cum putem. Sper să obținem cât putem de mult în acest sezon. Mă deranjează ca antrenor că atât de puține soluții și mă deranjează că jucătorii își pun anumite întrebări referitor la viitorul acestei echipe.”

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
Energia Pandurii Tg. Jiu1127
CS Minaur Baia Mare1424

Energia Pandurii Tg. Jiu

CS Minaur Baia Mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY