Energia câștigă din nou după două luni

0
1188

energia-vaslui 14-15Energia a încheiat turul de campionat cu o victorie extrem de importantă. Handbaliştii gorjeni au izbutit a doua victorie pe teren propriu din acest sezon, în faţa ocupantei locului doi în Liga Naţională, Minaur Baia Mare. Energia, cu un portar, George Şelaru, în mare formă şi interul Acatrinei, cel mai bun marcator s-a autodepăşit şi a învins Minaur Baia Mare cu 28-24 (13-14) într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

În prezenţa a aproximativ 600 de spectatori, băimărenii au fost cei care au marcat primii în partida disputată în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Oaspeţii şi-au mărit constant avantajul şi după 10 minute de joc conduceau cu 6-1. Handbaliştii lui Liviu Andrieş au prins curaj, fiind susţinuţi din tribună şi de fotbaliştii echipei Pandurii, în frunte cu antrenorul Petre Grigoraş şi preşedintele Mihai Prunariu, şi în minutul 20 au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, scor 8-8. Mai mult, elevii lui Andrieş au preluat conducerea, scor 13-10. Pe fondul unor greşeli pe faza ofensivă, băimărenii au revenit şi au încheiat prima repriză cu un avantaj minim, scor 14-13 pentru Minaur, după patru goluri consecutive marcate de elevii lui Lars Walther.

Repriza secundă a început cu Energia în atac, care a reuşit să restabilească egalitatea pe tabelă, dar echipa din Baia Mare a revenit în avantaj în minutul 35, scor 15-16. A fost ultima dată în meci când Minaur a mai condus pe tabelă. Gorjenii nu au renunţat nici ei la luptă, restabilind egalitatea la 16, print-un gol marcat de Dinescu. Având nevoie de victorie pentru a-şi asigura locul şi în sezonul viitor al Ligii Naţionale, Energia a preluat din nou conducerea prin golul lui Sifre, 17-16, în minutul 37. Pe val, gorjenii au preluat iniţiativa distanţându-se la patru goluri, 23-19 (minutul 45), diferenţă pe care elevii lui Andrieş au ştiut să o gestioneze în ciuda eforturilor disperate ale oaspeţilor de a reveni în joc. George Şelaru a făcut minuni în poarta Energiei. Paradele sale au ridicat sala în picioare şi au dat siguranţă colegilor săi. Cu trei minute înainte de finalul meciului, Energia şi-a mărit avantajul pe tabelă la şase goluri(27-21), fiind cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două combatante. Pe fondul eliminării lui Tadas, Energia a jucat ultimele două minute din joc în inferioritate numerică, iar Minaur a redus din diferenţă. Scor final 28-24, şi Energia a reuşit a doua victorie pe teren propriu din acest sezon în ultimul meci din turul Ligii Naţionale.

Energia Pandurii Tg. Jiu-HCM Minaur 28-24 (13-14)
Energia: Acatrinei 9 goluri, Dinescu 6, Giotoiu 3, Stankevicius 3, Sifre 3, Enache 2, Ilieș 2
Minaur: Stegavik 9 goluri, Pribanic 3, Sadoveac 3, Chavez 3, Milas 2, Sabou 2, Bera 1, Grasu 1

sursă text și foto: csenergia.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY