Eliza Buceschi va juca din vară la fosta adversară a CSM-ului, FC Midtjylland

0
8433

Băimăreanca Eliza Buceschi (22 ani), coordonatoarea de joc a echipei naţionale feminine de handbal a României, schimbă echipa! După un sezon petrecut sub culorile campioanei Germaniei, Thuringer HC, tânăra noastră internaţională face pasul către campionatul danez, după ce a ajuns la un acord, pentru următoarele două sezoane, cu campioana FC Midtjylland Handball.

„Eliza Buceschi este, fără îndoială, o jucătoare de valoare internaţională. Este un talent evident şi are şi o bună experienţă la nivel înalt. Este o jucătoare importantă pentru echipa naţională a României şi ne bucurăm să o putem avea în echipă în sezoanele care urmează”, a declarat directorul sportiv al grupării din Ikast, Stefan Kristensen. „Este o jucătoare care se potriveşte stilului nostru de echipă. Are o bună cultură handbalistică şi este dispusă să muncească permanent pentru a-şi îmbunătăţi performanţele”, a mai spus oficialul danez, citat de saitul oficial al clubului.

Danezii nu uită că Eliza Buceschi a fost una dintre cele mai bune jucătoare din echipa naţională a României la recentul turneu preolimpic de la Aarhus, înscriind de 12 ori împotriva Danemarcei, echipă ce a ratat calificarea la Rio, în detrimentul României şi Muntenegrului.

În actualul sezon, Eliza a înscris 58 de goluri pentru Thuringer HC, în Liga Campionilor, fiind principala marcatoare a echipei germane.

„FCM Handball este un club de top în Danemarca, cu o organizare profesionistă, condiţii foarte bune de antrenament şi mă bucur că pot face parte din această echipă. Sper, de asemenea, că voi putea juca, din nou, în Liga Campionilor”, a declarat Eliza Buceschi, la semnarea contractului.

În acest moment, FCM Handball este implicată în semifinalele campionatului danez, unde joacă împotriva celor de la Viborg. Eliza Buceschi se va alătura noii sale echipe în vară, după participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, cu echipa României.

Sursa foto: fcm-haandbold.dk

sursă text: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY