Eklemovic ține Minaur în lupta pentru titlu

0
1547

nikola eklemovic minaur baia mareMinaur a egalat în semifinala cu Dinamo după succesul din această seară, 23-22, obținut în ultima secundă prin golul marcat de Nikola Eklemovic. Bătălia decisivă va avea loc sâmbătă, tot la Baia Mare.

În fața unei săli arhipline, Minaur și Dinamo au oferit un meci pe muchie de cuțit. La adăpostul succesului de duminică, elevii lui Constantin Ștefan au început bine partida și au condus cu 4-0, dar băimărenii au revenit rapid, prin trei goluri semnate de Sadoveac, toate din aruncări de la șapte metri. Dinamo s-a mai depsrins o dată la trei lungimi, la jumătatea reprizei, ajutată de paradele lui Irimuș (4-7), însă pe fondul unei duble superiorități Minaur a egalat la 7. S-a mers cap la cap până la pauză, iar prima parte s-a terminat cu golul lui Ragot, din penalitate, de asemenea în dublă superioritate.

Minaur a trecut bine peste minutele în care au avut doi oameni mai puțin, din startul reprizei, și a trecut în avantaj în minutul 37, prin reușita lui Stegavik. Dinamo a întors rapid însă scorul, 15-16, dar din acel moment apărarea lui Minaur și-a ridicat nivelul și oaspeții au găsit tot mai greu drumul către gol. Băimărenii au punctat de patru ori consecutiv și au atins diferența maximă de trei goluri, 19-16, și repetată ultima oară în minutul 55, după golul lui Sadoveac. Finalul partidei a fost unul nebun, în care Dinamo a egalat la 22 și a avut șansa de a trece în avantaj, însă Asoltanei a fost blocat de Tatai, pe contraatac, pentru ca Eklemovic să dea lovitura de grație, în ultima secundă, cu o aruncare de pe picioare în dreapta lui Irimuș. 23-22 scor final și Minaur împinge semifinala într-un meci decisiv, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 14:00.

HCM Minaur Baia Mare-Dinamo București 23-22 (11-12)
HCM Minaur Baia Mare: Tatai, Pop (portari), Sadoveac 8 goluri (4 din 7m), Eklemovic 4 (3 din 7m), Malmagro 2, Stegavik 2, Bera 2, Fotache 1, Sabou 1, Pribanic 1, Grasu 1, Milas 1
Dinamo București: Irimuș, Makaria, Fuică (portari), Vrakovic 6 goluri, Ragot 6 (toate din 7m), Diaw 2, Mironescu 2, Mocanu 1, Chiruț 1, Manea 1, Sandrk 1, Asoltanei 1, Șandru 1
Aruncări de la 7m: 8/7, respectiv 7/6
Eliminări: 7 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

sursă foto: prosport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY