EHF a hotărât: Dinamo și Turda nu vor mai juca în acest sezon european, Vâlcea și CSM București în stand-by! Naționala feminină merge la Euro, cea masculină ratează Mondialul din 2021

0
2870

În cursul zilei de astăzi, Federația Europeană de Handbal a luat decizii radicale în privința sezonului 2019-2020, dar și a preliminariilor CE 2020 (feminin) și CM 2021 (masculin).

EHF a decis ca Liga Campionilor la masculin să treacă direct la Final Four, fără ca optimile și sferturile de finală să se dispute. Dinamo-PSG este astfel anulat, iar campioana României părăsește competiția fără să fi pierdut vreun meci european! Final Four-ul Ligii este programat pe 28-29 decembrie, la Koln, și va alinia primele două clasate în grupele A și B ale competiției, Barcelona, PSG, Kiel și Veszprem.

La feminin, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București rămân în stand-by. Momentan, sferturile de finală nu se vor mai juca, așa cum erau programate, în iunie. EHF ia în calcul posibilitatea ca acestea să aibă loc înaintea Final Four-ului, în septembrie, pe 3. În cazul în care turneul nu se poate organiza în septembrie, acesta va fi mutat în octombrie, însă cu mențiunea că sferturile de finală nu se vor mai juca. În acest context, F4 de la Budapesta se va desfășura cu Metz, Brest, Gyor și Esbjerg, primele clasate din grupele principale I și II.

De asemenea, Cupa EHF și Cupa Challenge nu se va mai juca în acest sezon, așadar CSM București și Potaissa Turda și-au încheiat și ele aventura europeană.

La nivelul echipelor naționale, EHF a decis ca restul partidelor din preliminariile CE 2020 feminin să nu mai aibă loc. Astfel, România merge la turneul final, alături de Franța, Rusia, Olanda, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia și Croația. La masculin, barajul pentru CM 2021 a fost anulat, iar România ratează astfel încă un turneu final. La Mondialul din Egipt se va merge după clasamentul de la Euro 2020, iar reprezentantele Europei vor fi Spania, Croația, Norvegia, Danemarca, Slovenia, Germania, Portugalia, Suedia, Austria, Ungaria, Belarus, Islanda, Cehia și Franța.

Continuă întrecerile interne?

FRH a decis în cursul acestei săptămâni ca întrecerile interne să continue, începând cu 31 mai. Această hotărâre a declanșat un val de nemulțumiri din partea echipelor angrenate în competiție.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY