Ecuația prezenței în play-off, rezolvată la Deva

0
1058

deva-ploiesti 14-15Handbalistele pregătite de Goran Kurtes, Daniel Gheorghe şi Jovan Novakovic n-au mai avut răbdare până în ultima rundă a sezonului regulat şi au rezolvat încă de astăzi ecuaţia ultimului loc de play-off, pentru care se luptau cu HCM Râmnicu Vâlcea şi, mai nou, Dunărea Brăila. Au profitat de eşecul suferit de elevele lui Dumitru Muşi pe teren propriu în faţa Dunării şi, după o victorie spectaculoasă reuşită la Deva în această seară, scor 23-20 (14-11), şi-au asigurat, matematic, locul al 8-lea al clasamentului Ligii Naţionale. Calculele spun că, într-un anumit context, CSM Ploieşti poate urca încă un loc în urma etapei programate după sărbătorile de Paşti (Dunărea Brăila să piardă cu CSM Bucureşti şi HC Zalău cu HCM Râmnicu Vâlcea, ambele „acasă”, iar prahovencele să câştige cu Neptun Constanţa, caz în care s-ar face clasament „în trei” şi trupa lui Gheorghe Tadici ar fi ultima, la golaveraj), dar în proporţie de 95% va ocupa poziţia a 8-a şi va evolua, aproape sigur, în prima fază a play-off-ului în compania campioanei HCM Baia Mare.

Partida de la Deva, în care CSM Ploieşti l-a găsit, printre adversari, şi pe Gheorghe Covaciu, care a debutat neoficial la Cetate, oferindu-le jucătoarelor sfaturi din spatele băncii tehnice, a fost controlată, în marea majoritate a timpului, de CSM Ploiești. Startul a fost fulminant: 4-0 pentru CSM în minutul 5, ce a provocat un prim time-out al gazdelor, apoi 6-1 în minutul 7. Deva s-a trezit şi a început să recupereze din handicap, reuşind zece minute fără gol primit, graţie cărora a venit la 4-6, profitând şi de două eliminări primite rapid de Ana Toth (9) şi Ionela Dinu (15). Chiricuţă a înscris în minutul 17 din „7 metri” şi a făcut 4-7, iar distanţa de 2-3 goluri s-a menţinut până la pauză, chiar dacă ploieştencele au ratat şi două lovituri de pedeapsă.

Repriza secundă a început de la 11-14, iar după 5 minute de joc tabela arăta un 13-17 ce nu părea să le ofere vreo şansă devencelor. Au venit însă alte zece minute de secetă în atacul CSM-ului şi, după o serie de cinci goluri ale gazdelor, scorul s-a răsturnat în favoarea handbalistelor pregătite oficial de Cosmin Hendrea: 18-17 (minutul 44). A fost momentul în care Ana-Gherman şi colegele sale au apăsat din nou pedala acceleraţiei în atac şi au închis culoarele spre poarta apărată excelent de Alina Dumitru (Ifrim) şi Elena Şerban, care au adunat 18 intervenţii salvatoare de-a lungul celor 60 de minute de joc. Patru goluri consecutive ale CSM-ului au făcut 18-22 (minutul 51), Cetate a venit la 20-22 (minutul 58), dar, până la final, au mai înscris doar ploieştencele, o dată, iar tabela s-a fixat la 20-23.

CSM Cetate Deva-CSM Ploiești 20-23 (11-14)
CSM Cetate Deva: Malac 5 goluri, Ani-Senocico 4, Simion 2, Toth 2, Rusu 2, Tasic 2, Krnic 2
CSM Ploiești: Vlaskalic 7 goluri, Dincu 4, Chiricuță 4, Shutska 3, Toth 2, Gherman 2

sursă: csmploiesti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY