Dupa un meci de infarct, tricolorele au invins Spania si au ajuns in semifinalele Mondialelor Universitare!

0
1280

cmu1In numai 7 minute, handbalistele din Spania marcasera 4 goluri, fara sa primeasca vreunul. Putem spune, prin urmare, ca partida Romania – Spania, din sferturile de finala aleMondialelor Universitare, a-nceput de la 0 – 4, un scor greu, apasator, care a marcat psihicul fetelor pe toata perioada primei reprize: 1-4, min.8, 3-8, min 12, 6-11, min.22, 9-14, dupa 30 de minute.

Au fost doua echipe cu evolutii diferite: Spania, cu jucatoare optimiste, exuberante, chiar, avand in vedere realizarile lor din toate unghiurile, dar si scorul favorabi, si o alta, Romania, cu fete putin labile psihic, datorita ratarilor din pozitiile cele mai clare, dar si poate cam obosite, dupa partidele grele din grupa. In plus, la simpla privire la cele doua banci tehnice, puteam lesne observa ca Spania avea 16 jucatoare valide si gata de lupta, pe cand Romania se baza doar pe 11 jucatoare, pentru ca cea de-a 12, Georgiana Bratulescu, fusese accidentata grav, in partida contra Poloniei. De ce toate delegatiile au venit cu 16 jucatoare, iar noua ni s-a permis doar cu 12, asta este o alta chestiune, la care nu stim sa-i dam raspuns!

Revenind la meciul contra ibericelor, sa spunem ca pauza a fost un sfetnic foarte bun, pentru tricolore, selectionera Nicoleta Alexandrescu gasind antidotul perfect de a-si motiva fetele sa nu renunte la lupta. Si ele nu au renuntat si au crezut in succes pana in ultima secunda, cand au recuperat mingea, pe atacul oaspetelor, si au inscris golul victoriei, in chiar ultima secunda de meci: a fost 14-16, minutul 11, moment in care romancele rateaza si o aruncare de la 7 metri, apoi 18-21, minutul 22, egalitate la 22, in minutul 25, aceasta fiind prima egalitate in cele 55 de minute de joc. Tabela arata 24-24, in minutul 29 si 27 de secunde, Spania ataca, forteaza pe semicerc, dar pierde mingea, o recupereaza Carmen Selaru care inscrie pentru o calificare fantastica, in semifinalele Campionatelor Mondiale Universitare. A fost ca o cursa de urmarire, grea, extrem de grea, in care fruntasul a avut mereu o distanta apreciabila, dar in care urmaritorul a recuperat pas cu pas si, ceea ce este cel mai important, nu a renuntat niciodata la lupta. Rasplata a fost pe masura, in chiar ultima secunda de joc.

Romania – Spania 25 – 24 (9-14)

Romania: Andreea Ivan 6, Alexandra Oana Andrei si Florina Turcas, ambele cate 4, Andreea Adespii Molnar si Ana Maria Apipie, ambele cate 3, Carmen Selaru si Laura Leahu, cate 2, Elena Avadanei 1

 

Conform programului, in faza urmatoare a competitiei, Romania va intalni invingatoarea din meciul Rusia –  Cehia. Aceasta semifinala va avea loc sambata, 9 august, in Uminho Sports Hall, incepand cu ora 17:30.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY