Dragan Adzic, decis să renunțe la postul de antrenor al naționalei Muntenegrului! „Sunt epuizat! Corpul îmi cere o pauză!”

0
4602

Ajuns la cârma naționalei Muntenegrului în 2010, Dragan Adzic este dispus să renunțe la postul de antrenor principal. Antrenorul de 46 de ani a lăsat de înțeles că Olimpiada de la Rio, pe care echipa sa a părăsit-o cu înfrângeri pe linie, ar putea fi ultima a sa ca antrenor al Muntenegrului.

Dragan Adzic conduce în paralel Buducnost Podgorica și naționala Muntenegrului de handbal din 2010 și pare dispus după șase ani să renunțe la reprezentantiva cu care în urmă cu patru ani a cucerit medalia de aur la Campionatul European și medalia de argint la Jocurile Olimpice. „Niciun alt antrenor nu a lucrat pentru atâția ani și la echipa de club și la echipa națională, în același timp. Sunt epuizat! Corpul meu cere o pauză!”, a spus tehnicianul după Olimpiada de la Rio. „Am căutat în mod constant cele mai bune rezultate și la Buducnost, și la echipa națională, având foarte puțin timp pentru odihnă. Știu cum s-a reflectat acest lucru asupra sănătății mele. Am dat totul în acești ani, în fiecare secundă a antrenamentelor, pregătirii și meciurilor.”

Katarina Bulatovic, cea mai bună marcatoare a Muntenegrului la Rio, regretă decizia lui Dragan Adzic. „Ne pare rău că un om care a făcut atât de mult nu doar pentru handbalul din Muntenegru, ci pentru sportul din această țară în general, pleacă după cinci înfrângeri la Rio. Nu l-am răsplătit pe măsură pentru ceea ce a făcut pentru noi și acest lucru ne doare. Totuși, pleacă cu capul sus, ca un gentleman, așa cum a fost întotdeauna!”, a spus fosta jucătoare a Oltchimului.

Predrag Boskovic, președintele Federației Muntenegrene de Handbal, speră însă că îl poate întoarce pe Dragan Adzic din drum și ca acesta să conducă echipa și la Europeanul din luna decembrie, din Suedia. „În ceea ce mă privește, Dragan Adzic este încă antrenorul echipei. Vom discuta pentru a vedea ce este mai bine pentru echipa noastră națională. Îi înțeleg nemulțumirea, dar sper că este loc pentru discuții și pentru o înțelegere ca el să conducă echipa la Campionatul European din Suedia.”, a afirmat și Predrag Boskovic.

În prezent, Dragan Adzic se află sub contract cu Buducnost până în 2020.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY