Dmitrovic aduce un punct nesperat Ploieștiului

0
1242

ploiesti bucurie egal roman 15-16Miercuri seară în Sala „Olimpia” a fost un meci cu adevărat nebun. CSM Ploiești și HCM Roman au remizat, 31-31, Marina Dmitrovic aducând un punct gazdelor, poate nesperat la cum s-au desfășurat ostilitățile în primele 30 de minute, dintr-un nouă metri executat în vinclu, peste zidul format de apărătoarele oaspetelor.

Debutul partidei avea să fie unul bun pentru gazde, care veneau după un succes categoric la Brașov. Ploieștiul a condus cu 4-2 după șase minute de joc, dar Romanul a revenit și a egalat la șapte, în principal datorită reușitelor lui Toskovic. Din acel moment și până la pauză a existat o singură echipă pe teren: cea a lui Florin Pera. Oaspetele, deși cu Glibko deconectată de la miza partidei, au dus scorul la 12-7 și l-au forțat pe Neven Hrupec să solicite primul timp de odihnă al meciului. În continuare însă Ploieștiul a făcut un joc slab, în condițiile în care nici Tatalovic și Șerban n-au avut o zi bună. Muntenegreanca Romanului a făcut 10-17, iar Shutska a dat replica și a făcut ca la pauză scorul să fie 12-18.

Rolurile s-au inversat în partea a doua a întâlnirii, cu Pîslaru și Tymoshenkova nereușind să citească aruncările gazdelor și cu Dmitrovic luând jocul pe cont propriu. În doar opt minute, prahovencele au ajuns la un singur gol în urma oaspetelor, 18-19, trezind la viață cei 1000 de spectatori prezenți la meci. Doar că CSM-ul n-a avut puterea să și egaleze, iar echipa lui Florin Pera s-a desprins încă o dată, 21-25, cu un sfert de oră înainte de final. N-a fost însă suficient pentru ca Romanul să plece cu toate punctele de la Ploiești. Shutska și Dmitrovic au înscris trei goluri legate și și-au readus echipa la un gol în urma adversarelor, 24-25, însă Stoleru și compania au gestionat bine situația, până în final. Iuganu a făcut 29-31 din aruncare de la șapte metri, scor la care croatul de pe banca tehnică a Ploieștiului a trimis și a șaptea jucătoare de câmp în teren, în locul lui Șerban. Bozovic a înscris pentru 30-31, iar la atacul următor Agrigoroaie a aruncat slab, pe centru, de la distanță, oferind astfel șansa gazdelor să aibă un ultim atac. Având 12 secunde la dispoziție și atacul în superioritate din nou, Dmitrovic a fost faultată la nouă metri și tot ea a transformat aruncarea, peste zidul format de romașcance, aducând un punct de părea foarte departe în prima repriză. 31-31 la final, la capătul unui meci foarte spectaculos.

CSM Ploiești-HCM Roman 31-31 (12-18)
CSM Ploiești: Șerban, Tatalovic (portari), Dmitrovic 10 goluri, Farcău 8, Shutska 5, Tivadar 3, Tudor 3, Bozovic 1, Dinu 1, Gavrilă, Preda, Chiricuță
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Iuganu 8 goluri, Toskovic 8, Glibko 5, Agrigoroaie 4, Druțu 3, Stoleru 3, Chitacu, Gherman, Tomescu
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 9/7
Eliminări: Dinu, Tudor, Dmitrovic, respectiv Chitacu, Toskovic, Gherman, Tomescu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY