Dinamo se califică în play-off-ul Ligii Campionilor după victoria cu Wacker Thun!

0
14787

La a treia tentativă, Dinamo București a reușit să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce joi seară a câștigat în Elveția, scor 33-29 (14-13), pe terenul lui Wacker Thun. „Câinii” vor trebui să aștepte până în weekend pentru a-și afla adversarul din play-off, care se va decide între Bjerringbro-Silkeborg, Sporting Lisabona sau Tatran Presov.

Pentru prima oară de la schimbarea formatului Ligii Campionilor, o echipă din România a reușit calificarea în faza eliminatorie. Dinamo București a obținut victoria necesară ce îi asigură un bilet în play-off, la capătul unui meci în care Saied Heidarirad a reușit 18 intervenții și a marcat un gol!

Cu Bannour revenit pe parchet după accidentarea ce l-a ținut departe de teren în precedentele două dispute din Europa, Dinamo a avut o primă repriză dificilă, în care n-a evoluat la potențial maxim. De altfel, tunisianul a fost principalul om de atac al „câinilor”, cu șase goluri, însă interul dreapta s-a accidentat la ultimul atac al lui Dinamo și a devenit indisponibil pentru partea a doua. Chiar și așa, băieții lui Constantin Ștefan și-au dus misiunea la bun final, au fost foarte inspirați la finalizare (procentaj 70%), în timp ce Saied a fost providențial. Totul s-a transformat într-o fiestă dinamovistă, în condițiile în care s-a ajuns la 29-24 în minutul 53 și la un maxim de +6 în ultimele minute.

Dinamoviștii pot câștiga grupa D, din care fac parte, dacă Elverum nu câștigă disputa de sâmbătă cu Ademar Leon, din Spania. Tot sâmbătă se poate stabili și adversarul din play-off, care poate fi Bjerringbro-Silkeborg, Sporting Lisabona sau Tatran Presov.

Wacker Thun-Dinamo București 29-33 (13-14)
Wacker Thun: Winkler (6 intervenții), Wick (3 intervenții) (portari), Lanz 6 goluri, Holm 5, Raemy 5, Manse 3, Dahler 2, Suter 2, Friedli 2, Wyttenbach 2, Felder 1, Guignet 1, Giovanelli, Casper, Si. Huwyler, St. Huwyler
Dinamo București: Missioui, Grigoraș, Heidarirad (18 intervenții, 1 gol), Bannour 6 goluri,  Alouini 5, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Zulfic 3, Descat 2, Szasz 2, Mousavi 2, Acatrinei 2, Negru 1, Savenco, Șandru, Kuduz

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY