Dinamo revine de la minus șase și își consolidează prima poziție în clasament

0
3497

Dinamo București își consolidează prima poziție în clasamentul Ligii Naționale după succesul cu 34-31 (15-20) în fața Potaissei Turda. La fel ca și în weekend, la Granollers, „câinii” au fost nevoiți să revină de la o diferență semificativă, de șase goluri de data aceasta.

Turda a fost nevoită însă să evolueze fără liderul defensivei, Nenad Savic, care a fost ținut pe margine de o problemă stomacală.

Prima repriză a fost cu garda jos, în condițiile în care s-a marcat de 35 de ori, iar Potaissa a fost echipa mai bună în primele 30 de minute, profitând de destule erori ale gazdelor. S-a mers cap la cap în primul sfert de oră, după care turdenii au început să se distanțeze pe tabelă, în ciuda faptului că Eliodor Voica a introdus, pe rând, pe toți cei trei portari pe care-i are la dispoziție. Adomnicăi a marcat pentru 12-16 în minutul 21, Dinamo a revenit până la 15-16, dar ardelenii au reușit să înscrie de patru ori consecutiv în ultimele cinci minute și intrau la cabine cu un avantaj nesperat: 15-20.

Tot Turda a marcat prima și în actul secund, prin Thalmaier, și s-a desprins la 21-15, moment în care Dinamo și-a construit revenirea. Defensiva „câinilor” a început să funcționeze din ce în ce mai bine și partida a redevenit echilibrată destul de rapid. Diaw a egalat la 24 în minutul 42 și au urmat momente în care cele două formații au trecut pe rând la conducere. Dinamo a fost însă mai bună pe final, Irimuș având câteva intervenții importante în situații clare de gol, inclusiv la o aruncare de la șapte metri. S-a făcut 32-29 cu trei minute înainte de final, prin golul fostului jucător al Turzii, Cîmpan, pentru ca la final tabela să indice 34-31 în favoarea lui Dinamo.

Eliodor Voica, antrenor Dinamo București: „A fost un meci foarte dificil, ne așteptam să fie dificil, echipa din Turda este una foarte bună a campionatului, care nu doar o dată a făcut surprize. Ne așteptam la orice, dar nu la un joc ușor. Și de data aceasta, tot repriza a doua a făcut diferența. Astăzi am făcut foarte multe greșeli. Practic e același scenariu ca și la Granollers, dar discutăm despre două meciuri cu o altfel de încărcătură. Dacă stăm să facem o scurtă analiză, apărarea a făcut diferența în ambele reprize. Am fost puțin mai mobilizați în repriza a doua vis-a-vis de faza de atac și finalizare. Cred că am avut un avantaj, că am avut mai multe soluții de schimb, echipa din Turda a avut câțiva jucători accidentați, dar nu trebuie să uităm aportul lui Irimuș în unele momente. Nu trebuie să uităm nici echipa, pentru că am arătat încă o dată că împreună putem aduce rezultatul de partea noastră. Meciul cu Magdeburg nu mai are nevoie de comentarii. Indiferent de locul ocupat în Bundesliga, cartea ei de vizită spune totul.”

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „Am fost la un jucător distanță de un rezultat pozitiv. I-am prins într-o zi în care erau de bătut. Noi am venit fără stres, știam că avem doar de câștigat din acest meci. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar Dinamo ne-a obișnuit: are reveniri foarte puternice pe finaluri de joc, s-a văzut în cupele europene, la Târgu Jiu, la Turda în tur. Locul patru este un obiectiv realizabil, pentru asta avem nevoie să ne câștigăm meciurile de acasă și să nu pierdem în ambele deplasări. Încep să revină din accidentați, a revenit Cântec, dar nu l-am avut pe Savic. Amihăesi revine de luni, Bondar a început antrenamentele cu mingea, avem șanse ca pe finalul sezonului regulat să avem tot lotul valid.”

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
Dinamo București1534
AHC Potaissa Turda2031

AHC Potaissa Turda

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY