Dinamo își ia adio de la play-off după doar cinci meciuri: „În acest moment, calificarea este prea departe pentru noi!”

0
3582

Dinamo București avea nevoie disperată de o victorie în disputa de duminică seară cu Ademar pentru a păstra șanse de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor, însă a făcut un nou meci slab și s-a recunoscut învinsă pentru a patra oară în Europa. „Câinii” au doar două puncte după tur, astfel că șansele pentru un loc în primele două sunt aproape nule.

Forma slabă pe care Dinamo o traversează continuă, iar meciul cu Ademar a curs într-un singur sens, adică în favoarea ibericilor. Reprezentanta Spaniei s-a impus cu 28-24, după un meci pe care l-a dominat încă din primele minute, profitând însă și de trei eliminări primite rapid de Komogorov, Boskovic și Mousavi. A fost 17-13 la pauză pentru Ademar, după o evoluție ștearsă a defensivei „câinilor”, care și-a ridicat însă nivelul în partea a doua. Iar pe fondul acestei apărări, Dinamo putea reveni cu adevărat în meci, a avut două șanse bune, irosite însă de Sajad Esteki prima oară și apoi de Novak Boskovic. Oaspeții au închis tabela la 24-28, o victorie cu care speră din nou la play-off.

Pentru Dinamo București au evoluat astăzi Irimuș, Heidarirad (portari), Descat 5 goluri, Gavriloaia 5, S. Esteki 4, Gayduchenko 3, Komogorov 3, Mocanu 2, Șandru 1, Mousavi 1, Boskovic, Mironescu și A. Esteki.

Diego Dorado Gonzalez, antrenor Ademar Leon: „Am avut un fantastic start în apărare, am pus probleme atacului lui Dinamo. Pas cu pas am putut controla jocul, pentru că am avut un avantaj de 2-3 goluri și am putut pregăti în liniște atacurile. Pas cu pas am crezut în șansele noastre de a câștiga. Pentru noi era un meci important în ecuația calificării. Sunt bucuros pentru echipa noastră pentru că am avut probleme în ultimele meciuri. Toate echipele avem posibilitatea de a ne califica în faza următoare, lupta este deschisă. Toate meciurile se încheie cu diferențe de 1-2 goluri, arată valoarea mare a tuturor echipelor. Mai sunt cinci meciuri, suntem gata să le câștigăm și să mergem mai departe.”

Ignacio Garcia Biosca, Ademar Leon: „Am făcut un joc complet, în defensivă am fost buni, iar în atac nu am avut problemele din ultimele meciuri din campionat și cele cu Elverum și Skjern. Azi am fost pe un trend ascendent.”

Eliodor Voica, antrenor Dinamo București: „În primul rând, vreau să felicit echipa spaniolă, azi au câștigat acest meci conducând de la început până la sfârșit. Au jucat bine fazele importante ale jocului, în schimb noi am făcut multe greșeli în atac, dar și în apărare, în special în prima repriză. Din cauza multor accidentări, jocul nostru nu este cel mai bun. Am avut câteva ocazii bune să revenim în meci, dar am ratat mult, au fost două sau trei situații. În acest moment, calificarea este prea departe pentru noi. Am schimbat nouă jucători față de sezonul trecut, putem spune că echipa este mai bună calitativ, dar de asemenea e nevoie de timp.”

Răzvan Gavriloaia, Dinamo București. „Trebuie să felicit pe Ademar, au jucat bine tactic, au avut răbdare, așa cum toată lumea trebuie să joace în deplasare. Au avut oportunitatea de a câștiga și nu au ratat-o. Trebuie să ne îmbunătățim jocul colectiv, avem în continuare multe lucruri de făcut la antrenamente. Accidentările ne fac probleme, dar trebuie să trecem peste aceste obstacole și să ne pregătim pentru următoarele cinci meciuri în care sper să avem o alta față: să arătăm mai bine, să luptăm mai mult și să punem probleme tuturor echipelor.”

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY