Dinamo a eliminat finalista Cupei României din ultimele trei ediții

0
1297

dinamo-odorhei diawPrimul meci al optimilor Cupei României la handbal masculin a programat duelul dintre Dinamo București și Știința Bacău. Echipa din capitală a eliminat finalista ultimelor trei ediții, 30-28, după un meci în care a condus în permanență începând cu minutul 6.

Meciul din București a avut două reprize total diferite, prima în care Dinamo a făcut ce a vrut și a doua în care Știința a dat semne că poate reveni în meci. Bacăul a condus o singură dată, 2-1 după golul lui Tokic din minutul 4, dar Savenco și Manea au întors scorul, iar din acel moment Știința a mai reușit doar să egaleze la 3, prin Bondar, de la șapte metri. Au urmat patru goluri consecutive ale lui Dinamo, care a avut o apărare la înălțime în primele 30 de minute și un portar Irimuș mai inspirat decât cei ai oaspeților, Grigoraș și Erhan. Până la pauză, ecartul s-a mărit inclusiv la șase goluri, 13-7, 14-8, 15-9, 16-10 și 17-11, iar Bondar dintr-o nouă aruncare de la șapte metri a stabilit scorul primei reprize, 17-12.

Partea a doua a fost total diferită, pentru că Dinamo a lăsat impresia că s-a relaxat prematur, iar Știința a avut posibilitatea de a reveni în meci. Ragot a luat jocul pe cont propriu și a înscris patru din primele șase goluri ale echipei sale din partea a doua, dar din minutul 41 băcăuanii au început să se trezească. Știința a înscris de cinci ori consecutiv și a redus avantajul câinilor la un singur gol, forțându-l pe Ion Mocanu să solicite timp de odihnă. Indicațiile antrenorului dinamovist au dat roade, pentru că Savenco și Diaw au dus scorul la 25-22, dar până la final oaspeții s-au mai apropiat la un gol în două rânduri: 26-25 și 27-26. De fiecare dată însă, Dinamo a avut răspuns și a găsit drumul către gol, iar Diaw a dat lovitura decisivă, marcând pentru 29-26. La final 30-28, iar finalista din ultimele trei ediții părăsește prematur competiția.

Dinamo București-Știința Bacău 30-28 (17-12)
Dinamo București: Irimuș, Makaria, Fuică (portari), Ragot 7 goluri, Șandru 7, Asoltanei 4 (2 din 7m), Savenco 4, Diaw 3, Manea 2, Răpciugă 1, Chiruț 1, Nițu 1, Mironescu, Băluț, Sandrk, Mocanu
Știința Bacău: Grigoraș, Erhan (portari), Celestin 7 goluri, Păunică 6 (2 din 7m), Vartic 5, Pinnonen 5, Bondar 4 (toate din 7m), Tokic 1, Iancu, Rotaru, Dospinescu
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 6/6
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY