Derby-ul Steaua-Dinamo are loc mâine: „Nu contează locurile din clasament”

0
1179

dinamo-steaua ragotCel mai important meci din sportul românesc, Steaua-Dinamo, își consumă miercuri seară un nou episod. Cele două mari rivale se întâlnesc în penultima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin, într-un meci cu miză doar pentru oaspeți.

Fără punct în acest retur al campionatului, Steaua merge în play-out și așteaptă rezultatul partidei de la Vaslui, dintre HC Vaslui și Potaissa Turda, pentru a afla pe ce poziție se va afla în runda finală. Echipa lui Viorel Mazilu vine după o înfrângere greu de digerat, 29-31 la Suceava, în fața unei rivale directe, dar oficialii Stelei așteaptă o răbufnire de orgoliu din partea jucătorilor. „În primul rând, e un Steaua-Dinamo, nu se ține cont de locurile din clasament. Aș vrea să văd dorință de la echipă, ar trebui să aibă mândria de a spăla rușinea din acest retur. E nevoie ca băieții să joace așa cum trebuie un Steaua-Dinamo, nimeni nu a abordat altfel un astfel de meci decât la victorie. Contează pentru moral un succes cu Dinamo, dar și pentru ei, ca jucători. Rămâne de văzut cât se mobilizează pentru meciul de mâine și aștept să văd o altă atitudine față de ce am arătat până acum. Băieții sunt afectați de situația actuală, dar aș vrea să cred că sunt profesioniști, că vor lăsa deoparte problemele și că vor câștiga meciul care urmează. Am câștigat în tur, nu văd de ce nu am câștiga și în retur.”, ne-a declarat managerul Stelei, Andrei Cian. Pentru partida de mâine, Viorel Mazilu nu se va putea baza pe Hrimiuc și Stanciu, în timp ce Corzo și Georgescu sunt incerți.

Dinamo vine în schimb după un succes cu Energia care o păstrează în cursa pentru ocuparea unui loc între primele patru și care i-ar asigura două meciuri pe teren propriu în prima fază a play-off-ului. Așadar, meciul are o miză reală doar pentru oaspeți. „E un meci important pentru noi, pentru că ne interesează să ocupăm un loc cât mai bun pentru play-off. E un meci de tradiție, între două cluburi emblematice, rivale, și va fi un meci echilibrat. Locurile din clasament nu au relevanță, sper într-un spectacol sportiv bun și ca mâine, după meci, să spunem că ne-am luat revanșa pentru înfrângerea din tur. Steaua e cea mai slabă echipă din retur ca și număr al punctelor, dar la un așa derby cu siguranță datele problemei vor fi altele. Ne așteptăm la un meci dificil, venim să jucăm un handbal cât mai bun și să ne adjudecăm victoria.”, a spus și Constantin Ștefan, antrenorul lui Dinamo, care nu-i va avea la dispoziție pe Savenco și Băluț.

În tur, Steaua s-a impus cu 27-26 pe terenul lui Dinamo. Partida retur va avea loc miercuri, de la 19:30, în Sala „Apollo”, și va fi transmisă de Digisport.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY