Debut dezamăgitor

1
1531

Echipa națională de handbal feminin a pierdut fără drept de apel primul meci de la Campionatul European, 19-27 cu Norvegia. Tricolorele au jucat slab, greșind extrem de mult, fapt ce a dus la un eșec usturător.

România a părut lipsită de idei în meciul de debut de la Euro. Diferența dintre cele două echipe s-a văzut încă din start, nordicele marcând de cinci ori consecutiv și desprinzându-se la 8-2 (minutul 16), iar jocul a curs în continuare într-o singură direcție. Mai mult, până la pauză Norvegia s-a distanțat la nouă goluri și rezolva soarta meciului: 16-7.

Partea a doua n-a adus nimic nou în jocul României. Norvegia a continuat să controleze jocul și Loke stabilea la 13 minute de la reluare cea mai mare diferență a meciului, 23-10. Pe final, Thorir Hergeirsson a rulat întreg lotul, la fel și Gheorghe Tadici, iar tricolorele s-au apropiat și au încheiat meciul la minus opt în urma Norvegiei. Un eșec greu de digerat, dar România trebuie să se regrupeze rapid și să câștige meciul de peste două zile, cu Danemarca.

Norvegia-România 27-19 (16-7)
Norvegia: Grimsbo (12 intervenții), Solberg (5 intervenții) (portari), Oftedal 5 goluri, Kristiansen 4 (2 din 7m), Alstad 4, Loke 4, Riegelhuth-Koren 4, Mork 3 (1 din 7m), Herrem 3, Breivang, Karlsson, Jakobsen, Solberg, Wibe
România: Dedu (2 intervenții), Ungureanu (7 intervenții) (portari), Neagu 7 goluri (1 din 7m), Brădeanu 3 (1 din 7m), Țăcălie 2, Ardean-Elisei 2, Băbeanu 2 (1 din 7m), Pintea 1, Perianu 1 (din 7m), Chiper 1, Bondar, Nechita, Ciuciulete, Zamfir, Hotea, Chintoan
Aruncări de la 7m: 5/3, respectiv 8/4
Eliminări: Wibe, respectiv Bondar, Pintea, Brădeanu, Perianu

1 COMMENT

  1. Se vede ca nici poarta nu a mers. Ionica Munteanu?????? Oricum e in forma mai buna decat Dedu. Ce cautam la campionat? Rezultat sau promovam tinere?

LEAVE A REPLY