Debut cu victorie romaneasca, la Mondialele Universitare: 32 – 15 cu Uruguay!

1
1727

cmubunNationala tricolora studenteasca a pornit cu dreptul in Grupa C a Campionatului Mondial Universitar de handbal, competitie ce se desfasoara in Portugalia, la Guimaraes, invingand selectionata similara a Uruguayului cu 32 – 15, la pauza 13-6.

Sigur, scorul inscris pe tabela, la finalul partidei, ne scuteste de multe comentarii si reda, cat se poate de fidel, sensul in care s-a desfasurat intalnirea. Startul a apartinut, surprinzator, adversarelor, care s-au desprins, in cateva minute, la 3-1, apoi 4-2, 5-3 si cam atat, pentru ca de la acest scor, handbalistele sud-americane n-au mai putut stavili atacurile in valur ale fetelor noastre. Studentele noastre au exersat, in prima repriza, jocul cu pivotul, care le-a mers de minune, dar si golurile de pe inter, care au facut diferenta. In mitanul secund, antrenoarea le-a recomandat tricolorelor mai multe actiun si pe extreme si peste toate acestea au fost contraatacurile rapide si letale, lansate de cei doi portari ai nostri. Programul acestui Mondial ne-a avantajat, intrucatva, daca ne gandim ca selectionata noastra a avut foarte putine zile de pregatire in comun.

Meciul cu Uruguay, sau mai corect spus, Republica Orientala a Uruguayului, a fost un antrenament in plus pentru tricolore, in vederea partidelor mai grele care urmeaza. Si cum ambitia selectionerei este binecunoscuta, suntem convinsi ca ea se gandeste sa repete isprava echipei din 2012, medalie de argint in Brazilia, daca nu cumva tinteste chiar marele trofeu. Vom vedea cat de bine vor intelege fetele indicatiile antrenoarei. Si daca vor juca atat de dezinvolt si in celelalte partide, atunci credem ca parcursul in aceasta competitie va fi unul lung. De altfel, reamintim ca actuala selectionera, Gusi Alexandrescu, este campioana mondiala universitara, singurul titlu obtinut de nationala noastra, cununa cu lauri obtinuta in anul 2000, cand pe banca tehnica s-a aflat Gheorghe Tadici.

Conform programului, cel de-al doilea meci al nationalei noastre va avea loc maine, 5 august, tot in Inatel Sports Hall, din Guimaraes, si tot de la 19:30, adversara fiindu-i selectionata Coreii de Sud.

Romania – Uruguay 32 – 15 (13-6)
Romania: Alexandra Oana Andrei (fosta Gogorita) 10 goluri, Carmen Selaru (fosta Ilie) 5, Ana Maria Apipie 4, Georgiana Bratulescu, Florina Turcas si Andreea Adespii Molnar si Andreea Ivan (fosta Antoce), toate cate 3, Laura Leahu 1

1 COMMENT

  1. Felicitari pentru prestatia fetelor.
    Va rog in mod respectuos sa transmiteti si rezultatele meciurilor baietilor

LEAVE A REPLY