CSU Neptun Constanța, în pragul desființării

0
1151

neptun constanta-valcea 14-15Sportul constănțean este pe cale să sufere o nouă lovitură devastatoare! După ce multipla campioană a României Farul Constanța s-a retras de la startul SuperLigii de rugby, o altă echipă cu mare tradiție este pe cale să se destrame: CSU Neptun, echipa feminină de handbal a Constanței!

„Decizia consilierilor județeni de a retrage de pe ordinea de zi proiectele care vizau finanțarea echipei, datorită lipsei normelor de aplicare a legii sportului sau a incompetenței, nu știu a cui, a consilierilor sau a celor de la minister, pune clubul nostru într-o situație imposibilă”, ne-a declarat antrenorul Ion Crăciun, devastat de turnura pe care o iau lucrurile.

Revenite la Constanța după o deplasare grea, în care au pierdut, după un meci disputat, la Cluj, jucătoarele au răbufnit, iar în această dimineață au refuzat să se antreneze, spre disperarea antrenorului Ion Crăciun, care vede cum titanica muncă depusă în acest sezon este pe care să se piardă în van…

„Fetele sunt nemulțumite și le înțeleg. Sunt nemulțumite pentru că muncesc din greu, dar o fac degeaba. Echia pare a fi în postură de victimă din start, indiferent cum privim lucrurile: în afara terenului, pentru că nu sunt bani, iar în teren, pentru că toți simt slăbiciunea noastră, din punct de vedere administrativ și managerial, iar dreptatea este împărțită, ca să spun așa, inegal”, și-a varsat năduful tehnicianul de la malul mării. „Fetele acestea au și ele niște familii care depind de munca lor și, din păcate, nu le sunt respectate contractele, iar de situația aceasta nu răspunde nimeni”, a continuat Ion Crăciun.

Lipsit de… obiectul muncii, Ion Crăciun a purtat o discuție cu președintele clubului, Cornel Panait, cu speranța că se va gasi o soluție în cel de-al… 25-lea ceas. „Din păcate, UMC-ul (n.r.: unul dintre finanțatorii echipei, alături de Consiliul Județean Constanța) nu are posibilitatea de a oferi decât finanțare pentru desfășurarea competiției, banii pentru plata salariilor venind din partea CJC. În lipsa acestora, ne aflăm într-o situație ce pare fără de ieșire”, a explicat Ion Crăciun. În opinia președintelui Cornel Panait, există două variante: prima, echipa se desființează, a doua, fetele înțeleg situația și așteaptă să vină banii de la CJC. „Problema este că răbdarea fetelor a ajuns la capăt, iar perspectiva retragerii echipei în plin campionat pare singura și cea mai dureroasă opțiune”, a mai spus Ion Crăciun.

În această seară, în jurul orei 17.30, după terminarea meciului dintre HCM Constanța și CSU Suceava, antrenorul Ion Crăciun a anunțat organizarea unei conferințe de presă, la Sala Sporturilor, la care, alături de antrenorul constănțean, vor participa căpitanul echipei, Andreea Enescu, dar și antrenorul secund Florin Cazan.

sursă: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY