CSM București, victorie în fața unei alte echipe cu pretenții

0
1410

krsto milosevic csmb-calarasiCSM București a stopat seria de două meciuri fără victorie vineri seară, în Sala „Rapid”. Echipa din capitală a trecut de Potaissa Turda, 32-28, formație ce rămâne fără succes în deplasare în acest sezon.

Deplasată în capitală cu gândul a obține primul succes pe teren străin, Potaissa Turda a început mai bine meciul și a condus cu 8-3 după 13 minute, majoritatea golurilor fiind semnate pe contraatacuri dezvoltate în urma greșelilor gazdelor. CSM București și-a revenit însă treptat și a strâns scorul până la pauză, 14-15, pe fondul unei apărări mult mai agresive și a unui joc mai în viteză.

La zece minute de la reluare, Potaissa Turda se desprindea din nou pe tabelă, 23-19, dar din acel moment jocul oaspeților a început să scadă în intensitate. Blazevic, Milosevic și Constantinescu au dat recital în ultima parte a meciului, în care CSM a egalat la 24 în minutul 48 și a preluat conducerea în același minut prin reușita sârbului adus de la Vojvodina. Până la final, elevii lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă și-au majorat avantajul, deși cu două minute înainte de final, la scorul de 29-27, au evoluat cu doi jucători mai puțini pe teren, după eliminările lui Simovic și Novanc.

Bogdan Vasiliu, CSM București: „A fost un meci foarte, foarte greu. Am intrat în meci destul de greu, însă ușor, ușor am văzut ceea ce vroiam de la băieți, acel spirit de sacrificiu, acea luptă. Veneam după două înfrângeri consecutive, presiunea era mare, însă am reușit să facem un meci foarte bun și la final am fost cei care ne-am impus.”

Flaviu Sâsâeac, Potaissa Turda: „Se pare că nu reușim să ieșim din pasa asta proastă din deplasare, deși astăzi am văzut astăzi în prima repriză și chiar și în a doua, la început, o altă atitudine. Un meci pe care puteam să-l câștigăm lejer la 8-9 goluri, l-am pierdut la 4 goluri. Așa e în sport, se întâmplă răstunări spectaculoase. Așa cum anticipa antrenorul nostru înainte de meci, CSM București e o echipă imprevizibilă, care poate să facă orice pe durata a 60 de minute. Astăzi, a început prost și a terminat foarte frumos. Au avut un Blazevic într-o zi mare, și-a demonstrat valoarea acest portar și le-a dat o lecție portarilor noștri de cum se apără în sportul acesta. Mai departe, pot să zic că am avut un blocaj în atac, de la 24-21 am marcat doar 4 goluri și am încasat 11. Se pare că jucătorii cu experiență nu au reușit să facă diferența. CSM este o echipă frumoasă, cu atitudine, care luptă până în minutul 60. Trebuie să strângem rândurile, urmează meciuri grele, vine Constanța, un meci foarte greu, Suceava, mergem la Dinamo. Campionatul e lung, apar astfel de surprize și trebuie ca fiecare să gestioneze cât mai bine situația lui. Știm ce avem de făcut în acest moment.”

CSM București-Potaissa Turda 32-28 (14-15)
CSM București: Iancu, Dragomir, Blazevic (portari), Milosevic 8 goluri, Marijanac 7, Constantinescu 6, Negru 4, Pătru 3, Novanc 1, Kostadinovic 1, Rotaru 1, Capotă 1, Simovic, Stoica, Stamate
Potaissa Turda: Varo, Szopka (portari), Dediu 7 goluri, Adomnicăi 6, Marian 3, Lazăr 3, Liberț 2, Ștef 2, Cîmpan 2, Pavel 2, Cîntec 1, Mureșan, Alisie
Aruncări de la 7m: 4/4, respectiv 3/3
Eliminări: 8 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.
Arbitri: Harabagiu/Stănescu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY