CSM București s-a calificat dramatic în sferturile Cupei României

0
1146

csm bucuresti victorie in cupaCel mai interesant meci de până acum al optimilor Cupei României a fost cel din capitală, dintre CSA Steaua și CSM București. Oaspeții de aseară au avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în faza următoare, Steaua reușind să revină în finalul meciului, ceea ce părea la un moment dat imposibil.

Partida de aseară a semănat extrem de mult cu cea din campionat, când CSM-ul s-a impus cu 25-23. Doar că de data aceasta, de la Steaua au lipsit Pîrîianu și Salinas, primul suspendat și al doilea plecat la naționala statului Chile, iar de la CSM Stamate, suspendat și el.

Meciul a început extrem de bine pentru oaspeți, care au avut 10-4 după primul sfert de oră, profitând de paradele lui Blazevic. Steaua a dat semne de revenire, reușind să se apropie la două goluri de oaspeți, 10-12 (minutul 26), prin golul muntenegrenaului Rudovic, dar n-a mai înscris până la finalul reprizei și echipa lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă au încheiat prima parte cu un avantaj de patru lungimi: 14-10.

Oaspeții s-au desprins încă o dată la cinci goluri pe tabelă, de data aceasta în inferioritate numerică, în urma reușitei lui Kostadinovic (minutul 40). Au urmat șapte minute perfecte pentru Steaua, care a reușit să egaleze, la 22, pentru prima oară în meci, însă pe o dublă superioritate CSM-ul a luat avantaj din nou. Steaua n-a cedat lupta și a mai egalat o dată, la 25, prin cubanezul Corzo, scor la care a avut posibilitatea de trei ori de a trece în avantaj. S-a mers cap la cap până la final, care a fost nebun, Stanciu aducând Steaua prima oară la conducere, 27-26, însă în care Constantinescu și Marijanac au întors scorul. Szoke a stabilit scorul primelor 60 de minute, 28-28, în finalul cărora Georgescu a primit o eliminare de două minute, iar Țenghea a apărat aruncarea lui Simovic.

Superioritatea avută de oaspeți în debutul prelungirilor s-a dovedit a fi decisivă. Iancu n-a primit gol în prima repriză, iar Simovic și Pătru au dus scorul la 28-30 după primele cinci minute. Steaua n-a mai putut reveni în partea a doua, deși Hrimiuc a apropiat-o la un gol, deoarece s-a lovit de un inspirat Iancu între buturi, care a confirmat forma bună arătat la partida cu Poli din campionat. Scor final 30-31 și CSM merge în sferturi.

CSA Steaua Alexandrion București-CSM București 30-31 (10-14, 28-28, 28-30)
CSA Steaua: Georgescu 7 goluri, Corzo 6 (1 din 7m), Stanciu 4, Nistor 4, Rudovic 4, Hrimiuc 3 (1 din 7m), Juverdianu 1, Szoke 1
CSM București: Constantinescu 10 goluri (8 din 7m), Simovic 9, Pătru 3, Kostadinovic 3, Marijanac 3, Sîncelean 1, Novanc 1, Negru 1
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 9/8
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY