CSM București, prima finalistă !

0
1117

csm bucuresti victorie in cupaCSM București este prima finalistă a Ligii Naționale de handbal masculin în urma succesului cu 2-0 la general în fața medaliatei cu bronz din sezonul trecut, Potaissa Turda. Golul victoriei care aduce calificarea a fost înscris cu două secunde înainte de final, de sârbul Marijanac.

Turda s-a deplasat la București cu gândul de a întoarce soarta semifinalei și de a se bate pentru al doilea an consecutiv pentru titlul de campioană. Oaspeții nu au fost departe de a egala situația la general, au condus cu 20-17, dar au cedat fizic pe final.

Primul sfert de oră a fost la discreția CSM-ului, care a lăsat impresia că va rezolva rapid meciul al doilea din semifinale și ca obține lejer calificarea în finală. Pătru a făcut 7-3, dar Turda a revenit și a egalat de patru ori până la încheierea primei reprize, aproape pe nesimțite, la 10, 11, 12 și 13. Stamate a semnat ultimul gol al primei părți, pe contraatac, iar bucureștenii au intrat în avantaj la cabine: 14-13.

La reluare, Constantinescu a desprins CSM-ul la două goluri, 15-13, dar au urmat momente mai puțin faste pentru gazde, care au ratat inclusiv trei aruncări de la șapte metri, toate în fața lui Varo. Turda s-a distanțat astfel la trei lungimi, 17-20, însă n-au găsit drumul către gol timp de zece minute în fața unui inspirat Iancu și scorul a devenit favorabil, încă o dată, bucureștenilor. Elevii lui Bozo Rudic au făcut 23-20 prin Șomlea, în minutul 52, scor la care Rotaru a fost eliminat și Potaissa a profitat de acest lucru, marcând de două ori pe fondul superiorității. Mai mult, Varo, la fel ca la Odorhei, a înscris din poartă în poartă și a restabilit egalitatea la 23, dar chiar și așa CSM-ul s-a desprins din nou, 25-23. N-a fost suficient. Ardelenii au mai egalat o dată, Marian fructificând două penalități, însă Marijanac a risipit speranțele oaspeților, marcând în urma unei repuneri rapide, golul victoriei, cu două secunde înainte de finalul timpului regulamentar. 26-25 și CSM București se va lupta, pentru prima oară în istorie, pentru titlul de campioană.

CSM București-Potaissa Turda 26-25 (14-13) – 2-0 la general
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Kostadinovic 5 goluri, Novanc 4, Pătru 3, Constantinescu 3 (1 din 7m), Șomlea 3, Negru 3 (1 din 7m), Milosevic 2, Marijanac 2 (1 din 7m), Stamate 1, Wetterbrandt, Militaru, Rotaru, Ungureanu
Potaissa Turda: Varo 1 gol, Szopka (portari), Marian 6 (toate din 7m), Cântec 5, Adomnicăi 5, Dediu 2, Cîmpan 2, Lazăr 2, Ștef 1, Pavel 1, Thalmaier, Alisie, Savic
Aruncări de la 7m: 7/3, respectiv 6/6
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY