CSM București merge pentru a treia oară consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor!

1
4468

CSM Bucureşti s-a calificat, duminică, la turneul Final 4 al Ligii Campionilor la handbal feminin, în ciuda unei victorii clare a echipei franceze Metz Handball, cu 27-20 (14-9), în manşa a doua a sferturilor de finală.

CSM Bucureşti va participa la turneul Final 4 de la Budapesta pentru a treia oară în ultimii trei ani graţie victoriei categorice din Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, la 13 goluri, 34-21.

În Hexagon, ”tigroaicele” au făcut un meci slab şi au fost conduse şi la nouă goluri, 10-19 (39) şi 16-25 (min. 55), dar nu au avut emoţii în privinţa obţinerii biletului pentru turneul final al competiţiei, programat pe 12 şi 13 mai, în Arena Papp Laszlo din Budapesta. CSM Bucureşti a câştigat trofeul în 2016, iar anul trecut a ocupat locul al treilea.

Cele mai bune jucătoare ale echipei antrenate de suedezul Per Johansson au fost Cristina Neagu, autoare a 8 goluri, şi Isabelle Gullden, care a înscris 7. Au mai punctat Marit Malm Franfjord (1), Amanda Kurtovic (1), Gnonsiane Niombla (2) şi Majda Mehmedovic (1).

Pentru Metz au marcat Manon Houette (7 goluri), Xenia Smits (6), Jurswailly Luciano (4), Ana Gros (3), Beatrice Edwige (2), Laura Flippes (2),
Grace Zaadi Deuna (1), Meline Nocandy (1) şi Marion Maubon (1).

Au arbitrat suedezii Mirza Kurtagic şi Mattias Wetterwik, delegat EHF a fost rusul Victor Poladenko, iar delegat EHF pentru arbitri a fost norvegianul Svein Olav Oie.

Celelalte echipe calificate în careul de aşi sunt Gyori Audi ETO KC (Ungaria), campioana en titre, după 26-20 şi 30-28 cu Buducnost Podgorica, vicecampioana Vardar Skopje (Macedonia), după 24-23 şi 32-25 cu FC Midtjylland, şi Rostov pe Don (Rusia), după 31-29 şi 32-22 cu Ferencvaros TC-Rail Cargo. De remarcat că toate au obţinut victorii duble, singura excepţie fiind CSM Bucureşti. Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc pe 17 aprilie, în capitala Ungariei.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

1 COMMENT

  1. ”Un perfect echilibru intre suflet si corp, face ca judecata sa fie dreapta si intensitatea ei sa corespunda energiei trupesti. Sportul suedez, incepand cu gimnastica, a trecut de mult granitele tarii de obarsie. Toata Europa a adoptat sportul ca metoda cea mai buna de consolidare fizica si sufleteasca a oamenilor. Variatele sporturi de iarna si de vara, avanturile temerare spre orice joc de forta si inteligenta, ne vorbesc despre vitalitatea robusta a acestui popor, conform inteleptului adagiu: Mens sana in corpore sano!”1919
    Am folosit un profesor din Suedia ca antrenor al echipei de handbal, si eforturile echipei s-au transformat in bucurie pentru toti cei care au urmarit meciurile in direct sau in fata televizoarelor. Va multumim si colaborarea sa nu ramana numai in sport.Felicitari!
    ”Se poate intampla sa vina o zi, cand tot aurul nostru sa nu fie de ajuns pentru a reda imaginea secolelor trecute.”STOCKHOLM

LEAVE A REPLY