CSM București merge la Ljubljana după puncte!

0
3469

CSM București a plecat vineri dimineață la Ljubljana, acolo unde sâmbătă (ora 18:00, în direct pe Digi Sport și Dolce Sport) va susține meciul doi din grupa principală 2 a Ligii Campionilor, cu Krim. Ambele formații au de luat o revanșă după evoluțiile de săptămâna trecută: CSM București a terminat la egalitate cu Larvik, scor 26-26, într-un meci disputat în Sala Polivalentă, în timp ce adversara a pierdut la 17 goluri în deplasarea efectuată la Gyor, cu 39-22.

Pentru campioana României, succesul în capitala Sloveniei este obligatoriu, având în vedere că are un handicap de 3 puncte în fața echipei Krim Ljubljana. Echipa pregătită de Uros Bregar a fost revelația primei faze a Ligii Campionilor, după ce a reușit să învingă Larvik atât acasă, cât și în deplasare. Krim i-a mai luat două puncte campioanei Danemarcei, Esbjerg, astfel că a intrat în grupa principală la egalitate de puncte cu Gyor.

Campioana Sloveniei s-a autodepășit în toamnă în condițiile în care nu are în lot jucătoare cu CV-uri ieșite din comun. Milanovic-Litre (Croația) și Laura Kamdop (Franța) sunt printre cele mai cunoscute handbaliste, dar în evidență a ieșit o jucătoare născută la Atena, care evoluează sub steagul Bulgariei, Elizabeth Omoregie. Interul stânga în vârstă de numai 20 de ani a avut o medie de 5,6 goluri în prima fază a competiției, fiind cea mai bună marcatoare a echipei.

CSM București joacă pentru prima dată la Ljubljana, însă patru handbaliste din lot, Oana Manea, Jelena Grubisic, Linnea Torstensson și Carmen Martin, cunosc foarte bine capitala Sloveniei, având în vedere că în sezonul 2013-2014 au fost colege la Krim. Cu un sezon mai devreme, ultimele trei au ajuns chiar până în semifinale cu formația slovenă, care deține în palmares două titluri în Liga Campionilor. Antrenorul Aurelian Roșca a anunțat intențiile echipei CSM București încă după terminarea partidei cu Larvik, de săptămâna trecută: ”Nu mai avem voie să facem pași greșiți, de acum fiecare punct este important în economia grupei”.

Partida Krim Ljubșjana – CSM București va fi condusă de un cuplu de arbitri din Serbia, Aleksandar Pandzic – Ivan Mosorinski.

sursă: csmbucuresti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY