CSM București câștigă titlul de campioană pe terenul rivalei din Baia Mare !

0
1089

csmb-baia mare playoff femininCSM București este noua campioană la handbal feminin grație succesului din deplasare, 20-17, de pe terenul HCM-ului. Echipa din capitală câștigă astfel finala campionatului cu 2-0 la general și bifează primul trofeu din istorie.

Tone Tiselj a început cu un prim „șapte” mult schimbat față din cel din partida tur, cu Elisei pe inter stânga și cu Arenhart, Herrem, Marin, Davydenko și Nechita în locul lui Ungureanu, Abbingh, Buceschi, Geiger și Do Nascimento. În schimb Mette Klit a mizat pe aceeași formulă ca și la București, cu o singură modificare, Curea intrând în locul lui Da Silva, în extrema stângă.

Pe teren, CSM-ul a fost clar echipa mai bună, conducând în permanență pe tabelă, cu o singură excepție, când Gjeorgijevska a egalat la 6, în prima repriză, principala artizană a acestei performanțe fiind Pessoa. De la 6-6, din minutul 18, gazdele nu au mai găsit drumul către gol, în timp ce oaspetele au înscris de cinci ori, intrând cu un avantaj important la cabine: 11-6.

Intrarea lui Buceschi a readus Baia Mare în joc, însă totul a fost o simplă iluzie pentru fanii maramureșeni. În minutul 42, HCM-ul se apropia la două lungimi, 12-14, însă replica oaspetelor a venit imediat, după un time-out solicitat de Mette Klit, și acestea s-au distanțat din nou. Pe final a venit rândul CSM-ului să nu mai reușească să înscrie în poarta Paulei Ungureanu, extrem de inspirată pe final de meci și HCM s-a apropiat, încă o dată, la două lungimi: 17-19, minutul 52. Nu s-a mai înscris însă până în ultimul minut, atunci când Cavaleiro a încheiat definitiv conturile, iar sărbătoarea bucureștencelor putea începe.

HCM Baia Mare-CSM București 17-20 (6-11)
HCM Baia Mare: Arenhart, Ungureanu (portari), Buceschi 4 goluri, Abbingh 4 (3 din 7m), Ardean-Elisei 2, Makeeva 2, Geiger 1, Gjeorgjievska 1, Marin 1, Nechita 1, Herrem 1, Pîrvuț, Do Nascimento, Szucs, Tătar, Davydenko
CSM București: Tolnai, Pessoa (portari), Torstensson 7 goluri (4 din 7m), Martin 4, Rodrigues 3, Manea 2, Cavaleiro 2, Curea 1, Vărzaru 1, Da Silva, Tivadar, Bazaliu, Nan, Vetkova, Glibko, Vizitiu
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 4/4
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY