CSM București are cea mai bună defensivă din campionat, Chike Onyejekwe și Irakli Chikovani sunt cei mai sancționați jucători! Cifrele sezonului regular

0
3418

Sezonul regular al Ligii Naționale a luat sfârșit sâmbătă și totodată s-a aflat și configurația finală a play-off-ului. Știm și golgheterul Ligii Naționale, Gabriel Bujor de la HC Vaslui, însă și care sunt cei mai sancționați jucători.

Două echipe din Liga Națională au primit sub 600 de goluri în acest sezon: CSM București, 593 (24.7 pe meci), și Poli Timișoara, 599 (24.95 pe meci). Podiumul este completat de Steaua, care a primit 609 goluri. Campioana sezonului regular, Dinamo, este abia a opta la acest capitol, cu 653 de goluri încasate.

„Câinii” au însă de departe cel mai bun atac din campionat, cu 753 de goluri înscrise, o medie de 31.37 pe meci! Dinamoviștii sunt urmați în acest top de HC Odorhei, cu 716, și Potaissa Turda, cu 709, singurele echipe de altfel care au trecut de borna 700.

18 jucători din Liga Națională au primit 15 eliminări sau mai mult în acest sezon. Lideri la acest capitol sunt Chike Onyejekwe și Irakli Chikovani, cu câte 23 de eliminări, cu mențiunea că georgianul a văzut și un cartonaș roșu. În acest clasament se mai află Alireza Mousavi (22 eliminări, 2 cartonașe roșii), Samvel Asnalian (22 eliminări, un cartonaș roșu), Andrei Santeiu (19 eliminări, 3 cartonașe roșii), Mihai Bujor (19 eliminări, un cartonaș roșu), Adrian Rotaru, Zoran Nikolic (câte 18 eliminări și un cartonaș roșu), Branislav Angelovski (17 eliminări, un cartonaș roșu), Andrei Păiuș, Ionuț Georgescu (câte 17 eliminări), Andras Szasz (16 eliminări, un cartonaș roșu), Dusko Celica, Mihai Bușecan, Milorad Kukoski (câte 16 eliminări), Marius Novanc, Bogdan Șoldănescu și Jakov Vrankovic (câte 15 eliminări).

Patru jucători din Liga Națională au văzut mai mult de un cartonaș roșu în sezonul regular: Andrei Santeiu (3), Alireza Mousavi, Nikola Crnoglavac și Sebastian Polocoșer (câte 2).

HC Odorhei a totalizat în acest sezon 112 eliminări și trei cartonașe roșii, fiind prima la acest capitol. Este urmată de HC Dobrogea Sud Constanța, cu 111 eliminări și patru cartonașe roșii, CSM București, 109 eliminări și trei cartonașe roșii, Dinamo București, 107 eliminări și patru cartonașe roșii și Poli Timișoara, 102 eliminări și 7 cartonașe roșii. Poli este, de altfel, și echipa cu cele mai multe cartonașe roșii primite în acest sezon regular. Nu s-au luat în considerare sancțiunile primite de cei din staff-ul tehnic. La polul opus se află Potaissa Turda (67 eliminări, 4 cartonașe roșii), CSM Satu Mare (71 eliminări, un cartonaș roșu), CSM Focșani (78 eliminări, un cartonaș roșu), CSM Făgăraș (79 eliminări, 2 cartonașe roșii) și CSA Steaua București (85 eliminări, 2 cartonașe roșii).

Nouă portari din Liga Națională au marcat în acest sezon regular, iar lider este Ivan Matskevich, cu două goluri. Au mai marcat Adrian Țenghea, Ludovic Varo, Petar Jokanovic, Sijan Dane, Adam Savic, Tudor Stănescu, Lucian Cioroiu și Cristian Pogynă, câte un gol.

Zece portari au primit sancțiuni în acest sezon: Rudi Stănescu și Răducu Tamaș (câte două eliminări), Cristi Tcaciuc (o eliminare și un cartonaș roșu), Ludovic Varo și Petar Jokanovic (câte un cartonaș roșu), Sijan Dane, Zlatko Daskaloski, Tudor Stănescu, Adrian Șuteică și Emilian Marocico (câte o eliminare).

Lideri în clasamentul marcatorilor sunt Gabriel Bujor, 157 goluri, urmat de Filip Marjanovic (141), Guillaume Saurina (140), Vitaly Komogorov (131) și Irakli Chikovani (130).

Partida cu cele mai multe goluri marcate (73) în acest sezon regular este HC Vaslui-Potaissa Turda, 28-45, din prima etapă.

Partida cu cele mai puține goluri marcate (35) în acest sezon regular este cea CSA Steaua București-Poli Timișoara, 15-20, din etapa a 19-a.

sursă foto: Facebook Emil Vasilescu Fotograf

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY