CSA Steaua, ultima calificată în Final Four-ul Cupei României

0
2380

CSA Steaua Alexandrion București este ultima formație care s-a calificat în Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, după 27-25 (16-13) cu CSM Ploiești, într-un meci disputat luni seară. În această fază a competiției s-au mai calificat AHC Dunărea Călărași, HC Dobrogea Sud Constanța și CSM București.

N-a fost loc de surpriză la Chiajna în disputa de luni seară. După cele două victorii din campionat, Steaua a câștigat și a treia oară în fața Ploieștiului, chiar dacă evoluția nu a fost una constantă.

Oaspeții au rezistat la Chiajna ceva mai bine de un sfert de oră, după care Steaua s-a instalat confortabil la conducere și nu a cedat inițiativa. Echipa lui Ovidiu Mihăilă a condus cu 4-0 și 5-1, după care CSM-ul a reușit să revină, apărarea avansată propusă de Dragoș Dobrescu dând satisfacție, dar doar pentru moment. Treptat, steliștii au dejucat jocul prahovenilor și s-au desprins încă o dată pe tabelă, 12-8 și 16-11, însă diferența de la pauză a fost de trei goluri după ce Alexandru Farcaș a marcat de două ori în ultimul minut.

Primele zece minute ale părții a doua au fost spectaculoase, cu destule fluctuații, chiar dacă intervalul a fost unul scurt. Steaua a început cu un nou parțial de 4-0 și a făcut 20-13, pentru ca Ploieștiul să dea replica rapid și să revină la minus trei pe tabelă: 20-17. Grasu, cu o „dublă”, a dus scorul la 22-17, iar avantajul obținut a fost gestionat bine de steliști până la final. S-a făcut 27-21 cu cinci minute înainte de final, scor la care oaspeții au beneficiat de o dublă superioritate și au marcat de patru ori și chiar au avut posibilitatea de a se apropia la un gol, însă Dragomir a blocat aruncarea lui Hoinaru. S-a încheiat 27-25, iar Steaua merge astfel în Final Four-ul de la jumătatea lunii aprilie.

Alexandru Tărîță, CSM Ploiești: „Motivația nu pot să spun că ne-a lipsit. Ne-am dorit victoria, dar valoric, bănuiesc, sunt peste noi. Noi ne-am făcut treaba, cel puțin în a doua repriză, și puteam produce surpriza. Știam că va fi un meci greu cu Steaua, am pierdut și la noi și la ei în campionat, dar acum veneam cu forțe proaspete, după o pregătire destul de bună și speram să-i învingem. Ne vom lupta în play-out, fiecare are șansa ei. Ne vom bate în fiecare meci așa cum ne-am bătut cu Steaua.”

Ovidiu Mihăilă, CSA Steaua Alexandrion București: „A fost un prim joc, am reușit să ne calificăm în Final Four-ul Cupei României. E o mică performanță, dar vrem mai departe să o concretizăm cu un rezultat pozitiv la final. E important să ne concentrăm pe meciurile de campionat, care vor fi foarte grele și foarte importante. Meciul cu Focșani este foarte important. Întâlnim o echipă de tineri, care aleargă, își doresc să facă performanță și din acest punct de vedere ne așteaptă o partidă grea joi seară. Trebuie să fim pregătiți 100%.”

CSA Steaua Alexandrion București-CSM Ploiești 27-25 (16-13)
CSA Steaua: Matskevich, Dragomir, Petrila (portari), Szoke 5 goluri, Georgescu 5, Grasu 4, Ouksir 4, Florea 3, Stetsyura 3, Irimescu 2, Cian 1, Stanciu, Johannson, Dinescu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.CSM Ploiești: Antonaru, Rotaru, Szopka (portari), A. Farcaș 8 goluri, Tărîță 5, Capotă 5, Botezatu 3, Dediu 3, Stăncioiu 1, Zamfir, Hoinaru, Turcu, R. Farcaș, Mihoci, Năstase, Hodorogea. Antrenor: Dragoș Dobrescu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY