Costică Buceschi, înaintea duelului din sferturi: „Va trebui să jucăm mult mai exact decât în meciul precedent!”

0
3078

România și Danemarca se întâlnesc din nou în această seară la cinci ani de la finala mică a Campionatului European, atunci când tricolorele au pus mâna pe medaliile de bronz după un meci intens, încheiat cu scorul de 16-15 și disputat tot la Herning. De data aceasta, în sferturile Campionatului Mondial.

O victorie în această seară ar putea duce din nou echipa României în semifinalele CM după o pauză de opt ani de zile. Nu va fi însă ușor, adversară urmând să fie Danemarca, gazda turneului final, care va avea în spate o sală arhiplină. „Un meci cu Danemarca la acest nivel este foarte dificil. Ele vor să ajungă în primele patru, noi la fel. Ne dorim să jucăm și încercăm să realizăm maximul din ce se poate din acest meci. Vom întâlni o sală extraordinară, un public cunoscător, care va încerca să-și împingă echipa de la spate. Sper să putem face față presiunii și să jucăm cât mai bine. Danemarca e un alt tip de echipă față de Brazilia și va trebui să jucăm mult mai exact decât în meciul precedent.”, este de părere Costică Buceschi, antrenorul secund al României.

Cele trei înfrângeri din grupă, cu Spania, Norvegia și Rusia, le-au motivat pe tricolore, care au dorit să demonstreze că pot evolua la un nivel mai înalt decât au făcut-o. „Fetele au fost montate pentru a arăta că pot mai mult decât au putut în meciurile din grupă. Pe alocuri și în meciurile din grupă echipa a arătat că are forță și de aruncare și în apărare. Doar că acolo au apărut destul de multe minute de inexactități în unele momente ale jocului, iar adversarele ne-au taxat. Din păcate, nu am reușit să câștigăm mai multe jocuri decât ne-am propus. Până la urmă, am câștigat cel mai important joc, care ne-a dat ocazia să intrăm în primele opt. Sistemul acesta eliminatoriu poate da șansa oricărei echipe, indiferent de pe ce loc pleacă. Ce s-a realizat în grupe n-a mai contat în meciul direct.”, continuă Costică Buceschi.

Gabriella Szucs este incertă, iar o decizie în privința prezenței acesteia pe teren va fi luată înantea startului partidei. „Fetele sunt obosite, avem și câteva mici accidentări, dar sperăm să putem trece peste ele. Gabi Szucs este încă incertă după lovitura primită în meciul cu Brazilia. Cred totuși că vor trece peste problemele medicale pe care le au.”, a încheiat secundul României.

Partida dintre Danemarca și România va începe la ora 21:45 și va fi transmisă în direct de Dolce Sport 1. La fel ca și în urmă cu cinci ani, meciul va fi arbitrat de arbitrele Charlotte şi Julie Bonaventura.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY