Corona și-a pus doar problema scorului

0
1333

corona-deva 14-15Meci fără istoric, în Sala Sporturilor din Braşov, în etapa a doua a Ligii Naţionale de handbal feminin: Corona Braşov – CSM Cetate Deva 36 -19 (20-12). Echipa braşoveană şi-a pus doar problema scorului, din moment ce adversarele au jucat modest, fără să ameninţe avantajul echipei gazdă, care creştea odată cu trecerea timpului.

Jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea au şi meritul că au tratat meciul corespunzător, fără să îşi permită momente de relaxare, cu toate că avea asigurat succesul, după cum evolua întâlnirea şi scorul. De altfel, Corona a pus stăpânire pe scor încă din start, când conducea cu 5-1, 7-1 şi 11-5. Apoi, avantajul a crescut la 10 goluri: 17-7 (min. 20). Deva a reuşit să „strângă” puţin diferenţa, înscriind în ultima secundă de joc a primei reprize, astfel că s-a intrat la pauză…doar cu opt goluri, în favoarea gazdelor. Repriza a doua a fost spectaculoasă, gazdele au jucat exemplar şi i-au încântat pe fani cu goluri de mare efect, cu contraatacuri fulgerătoare şi cu multe combinaţii pe semicerc, la care Deva nu a găsit replica necesară. De notorietate este golul înscris în min. 37 de gazde, când acestea jucau în dublă inferioritate numerică: 23-13. Până la final, au existat pe teren doar braşovencele, care şi-au mărit considerabil şi continuu avantajul, după o prestaţie care nu a lăsat loc de contracarare. Scor final : 36 – 19 şi Corona se înarmează cu…moral, pentru meciul cu Baia Mare, de la Braşov, din etapa a cincea! De remarcat că pentru Corona au înscris în acest joc nu mai puţin de 12 jucătoare, singura care nu a înscris fiind Ţăcălie.

Au marcat:

Pentru Corona Braşov: Zamfir 7, Hotea 5, Apetrei 4, Bondar 4, Chiper 4, Tudor 3, Brădeanu 2, Dincă 2, Briscan 2, Pricopi 1, Raţiu 1, Neagu 1.

Pentru CSM Cetate Devatrans: Simion 4, Petrinja 4, Cartaş 3, Din 2, Şovar 2, Stângu 2, Toth 1, Nicu 1

Au jucat:

Corona Braşov : Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Brădeanu, Apetrei, Zamfir, Hotea (Bondar, Briscan, Ţăcălie, Dincă, Neagu, Pricopi, Raţiu)

CSM Cetate Devatrans: Poenaru (Şuba, Miskovic) – Simion, Krnic, Petrinja, Din, Cartaş, Şovar (Toth, Malac, Nicu, Stângu)

Declaraţie după meci:

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov: „Sunt foarte mulţumit de exprimarea fetelor şi de fmodul serios cum au tratat meciul. Nu este decât rodul muncii lor. Va trebui să ajungem la forma maximă în etapele 5-7, când vom avea trei partide cu adversari redutabili. Mergem acum la Constanţa cu aceeaşi ambiţie, deşi nu avem la dispoziţie decât două zile, pentru recuperare”.

Din echipa oaspete nu s-a prezentat nimeni la conferinţa de presă de după partidă.

Articol scris de Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY