Corona merge în sferturile Cupei EHF în dauna Romanului

0
4998

Corona Brașov a ieșit învingătoare din duelul 100% românesc din Cupa EHF, reușind să întoarcă rezultatul din tur. Echipa lui Bogdan Burcea s-a impus astăzi cu 26-21, după ce în tur Romanul câștigase la limită.

Plusul de prospețime al Coronei s-a văzut din plin în partida de duminică. Brașovencele au fost mai exacte în ambele faze, au avut două jucătoare în formă foarte bună, Dedu și Zamfir, și și-au putut asigura astfel calificarea mai departe.

Meciul a început însă greoi, cu câte două greșeli în fiecare tabără, iar primul gol a venit în minutul 3, din aruncare de la șapte metri, de la Cristina Zamfir. Iar dacă gazdele și-au reglat din mers jocul, oaspetele au continuat pe aceeași linie și au făcut multe cadouri adversarelor. Astfel Corona s-a distanțat încet, dar sigur, la o diferență de șase goluri, 13-7, înregistrată în minutul 29. Iuganu a stabilit scorul pauzei, 13-8, pe fondul unei superiorități numerice.

În partea a doua Romanul a încercat să revină, însă prestația lui Glibko a fost insuficientă. Apărarea Coronei a rezistat, în condițiile în care pericolul a venit doar de la jucătoarea din Ucraina și rar de la Toskovic, și s-a menținut la conducere pe toată durata reprizei. În schimb, Zamfir și-a continuat recitalul și a dat lovitura de grație în minutul 56, când a punctat pentru 24-19. S-a terminat în cele din urmă 26-21, o victorie care duce Corona în sferturi, însă romașcancele au șansa de a se revanșa vineri, în campionat, într-un meci extrem de important.

Bogdan Burcea, antrenor Corona Brașov: „Am trăit meciul intens. Romanul este o echipă foarte bună din campionatul intern. Le-am rugat pe fete să formeze o echipă unită încă o dată. Dovada a fost pe teren. Felicit echipa, de acum ne gândim la meciul de la Roman din campionat. Vreau să remarc poarta, Dedu și Mârcă ne-au ajutat. Avem o criză de efectiv, e foarte greu să ținem pasul pe două fronturi, dar e sigur: ne vom pregăti pentru victorie la fiecare meci.”

Florin Pera, antrenor HCM Roman: „Meciul s-a jucat în prima repriză. Am făcut foarte multe greșeli, nu am avut răbdare, am irosit mingile, iar în apărare nu am avut același joc ca și la Roman. S-a simțit lipsa lui Tomescu din centrul apărării. Am făcut 14 greșeli tehnice, enorm pentru acest nivel unde fiecare gol contează. Le-am făcut cadouri și au profitat de ele. Au avut prospețime mai mare, venim după un meci greu la Vâlcea și după 20 de ore pe drum. Sperăm să trecem repede peste acest moment. Ne concentrăm pentru meciul de campionat, suntem optimiști. Avem capacitatea și valoarea să câștigăm pe teren propriu în fața Brașovului.”

ASC Corona Brașov-HCM Roman 26-21 (13-8)
ASC Corona Brașov: Mîrcă, Dedu, Roșca (portari), Zamfir 11 goluri, Pricopi 5, Chiper 4, Cartaș 4, Hotea 2, Dincă, Bondar, Marcu, Crețu, Neagu, Țăcălie, Berbece, Rațiu
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 9 goluri, Toskovic 4, Druțu 3, Iuganu 2, Agrigoroaie 2, Chitacu 1, Vartic, Cărămălău, Cîlici, Ciobanu, Dincu, Gherman
Aruncări de la 7m: 5/3, respectiv 2/2
Eliminări: Dincă, Țăcălie (3), Hotea, Zamfir, respectiv Iuganu, Druțu (2), Stoleru, Agrigoroaie, Toskovic, Gherman
Cartonaș roșu: Țăcălie (trei eliminări)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY