Corona își ia revanșa în fața Ploieștiului și devine favorită în cursa pentru locul trei

0
1790

Duminică seară la Ploiești a avut loc un meci important în partea de sus a clasamentului, între CSM Ploiești și Corona Brașov. Oaspetele și-au luat revanșa pentru înfrângerea din tur și s-au impus cu 34-30, deși au condus și la zece goluri.

Meciul din Sala „Olimpia” a semănat foarte mult cu meciul tur, doar că rolurile s-au schimbat. Corona a profitat de o defensivă foarte slabă a gazdelor, în timp ce Dedu a fost mult mai inspirată decât Tatalovic și Șerban. De asemenea, Zamfir și Țăcălie au fost la cote înalte, câștigând clar duelul cu interii adverși.

Începutul partidei a fost cu garda jos, marcându-se nu mai puțin de 17 goluri în primele 13 minute ale întâlnirii. Ambii antrenori au decis să schimbe cei doi portari, Șerban și Dedu intrând pe teren, iar jucătoarea Coronei avea să fie una din jucătoarele decisive ale partidei. Ploieștiul a început să gâfâie pe atac, pentru ca Zamfir și Țăcălie să facă legea și să desprindă formația vizitatoare la șase goluri, 19-13. Până la pauză Ploieștiul avea să revină pe fondul unei superiorități și să spere din nou la victorie, după ce Tudor, Sheiko și Florea au dus scorul la 16-19.

Golul lui Farcău pentru 17-19 aprindea și mai mult speranțele fanilor ploieșteni, doar că a fost un simplu foc de paie. Până la jumătatea reprizei Corona avea să se desprindă decisiv, Dedu fiind într-o formă bună, iar atacul fără greșeală. S-a făcut astfel 28-19 în favoarea echipei lui Bogdan Burcea, și mai mult Zamfir avea să stabilească o diferență la care nimeni nu s-ar fi așteptat, de zece goluri, 32-22. Finalul a găsit pe teren jucătoarele tinere ale Coronei, astfel că prahovencele au reușit să reducă din diferență pe final și să termine la minus patru în urma adversarei. Cu acest succes, Brașovul devine favorită la ocuparea locului trei la finalul sezonului, în timp ce Ploieștiul mai are de tras pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea în cupele europene.

Neven Hrupec, antrenor CSM Ploiești: „În primul rând, vreau să felicit echipa din Braşov, pentru că, într-adevăr, după CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, este a treia echipă a campionatului. Astăzi Corona a jucat mai bine decât noi şi a meritat să câştige, pentru că a fost echipa mai bună. Noi nu am jucat bine în apărare, pentru că, totuşi, am înscris 30 de goluri şi nu am reuşit să câştigăm un meci pe teren propriu. Dar, când primeşti 19 goluri într-o repriză, este greu să ai pretenţii să iei puncte. Am încercat să ne facem jocul, am avut o tentativă de a reveni în meci, dar apoi am căzut şi, pe final, singurul obiectiv a fost de a pierde la o diferenţă mai mică decât cea cu care am câştigat în tur, la Braşov. Nu este o problemă că nu am urcat pe locul al treilea, pentru că ţelul nostru în acest sezon este să fim între primele cinci echipe ale campionatului şi să jucăm în ediţia viitoare a cupelor europene. Nu trebuie să punem presiune cu locul al III-lea. Trebuie să ne antrenăm în continuare şi să câştigăm următoarele meciuri, pentru că eu cred în această echipă şi sunt sigur că ne putem îndeplini obiectivul.”

Dumitru Berbece, antrenor secund Corona Brașov: „În primul rând e o revanșă pentru meciul tur, când am pierdut neașteptat acasă. Echipa a jucat exemplar astăzi, dar importantă a fost poarta, care a făcut și diferența între cele două echipe. Ne bucură faptul că Țăcălie și-a revenit după accidentarea care a chinuit-o aproape un an de zile, azi a făcut un meci extraordinar de bun și să dea domnul să meargă în continuare la fel și să ajute echipa. Ne așteaptă dubla cu Odense foarte grea, sperăm ca măcar Cartaș să-și revină. Nu ne-am gândit să câștigăm la o diferență de opt goluri (n.r. în tur CSM Ploiești a câștigat cu 29-21) , ne-am gândit să joace toată lumea astăzi. Diferența a făcut-o echipa.”

sursă foto: csmploiesti.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM Ploiesti1630
CSM Corona Brașov1934

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY