Corona Braşov: şase avioane schimbate şi mii de kilometri, în şapte zile !

0
1335

corona conf presa michalovceÎn faţa handbalistelor de la Corona Braşov se află o încercare mai grea decât încleştarea pe teren. Mai precis, în următoarele şapte zile, fetele antrenate de Bogdan Burcea vor avea de schimbat şase avioane şi de parcurs mii de kilometri, în aer şi pe pământ. Aceasta, pentru că echipa braşoveană va avea de jucat în deplasare, la Astrakhan, undeva în apropierea Mării Caspice, în cadrul Cupei EHF la handbal feminin. Apoi, Corona va pleca la Baia Mare, via Bucureşti, pentru un meci din Liga Naţională de handbal feminin.

Mai precis, handbalistele de la Corona au plecat miercuri seară cu autocarul la Chişinău, unde se vor îmbarca la bordul unei aeronave cu destinaţia Moscova, urmând să schimbe avionul, pentru a ajunge apoi la Astrakhan, unde sâmbătă la ora 18:00 ora locală, vor înfrunta echipa din localitate, Astrakhanochka, în şaisprezecimile de finală ale Cupei EHF.  A doua zi, Corona va face drumul întors, dar va lua avionul de la Chişinău spre Bucureşti. Din capitală, handbalistele vor pleca, tot pe calea aerului, la Baia Mare, pentru a susţine miercuri, 11 februarie, de la ora 18:00, meciul de campionat cu HCM după care va urma deplasarea pe şosea spre Braşov! Un adevărat tur de forţă pentru echipa braşoveană, în cadrul căruia, Corona va fi solicitată la maximum de două adversare de valoare.

Înaintea plecării, antrenorul principal al Coronei, Bogdan Burcea a declarat: „Ştim foarte clar că ne aşteaptă un meci foarte greu în Rusia. Cu toate acestea, cu siguranţă, mergem să ne batem la victorie, pentru că este foarte important să scoatem un rezultat bun din manşa tur, chiar vom disputa calificarea în sferturi, în dublă manşă. Astrakhan are o echipă emblematică pentru Rusia, şi chiar dacă jucătoarele lor sunt tinere, sunt extrem de agresive mai ales pe faza de apărare. Totuşi, noi avem ca principal avantaj, omogenitatea, pentru că fetele joacă de foarte ultă vreme împreună. Sper ca jucătoarele pe care le antrenez să fie inteligente în joc şi să ne întoarcem din Rusia cu o victorie, chiar dacă, aşa cum am mai spus, suntem conştienţi că în Rusia este foarte greu să faci rezultat. Noi însă ne vom bate pentru asta şi sper să şi reuşim. Vom avea apoi meciul de campionat, cu HCM Baia Mare pe care îl vom disputa în deplasare, pentru ca apoi să ne întoarcem la Braşov şi să pregătim returul cu rusoaicele. Sincer, dincolo de rezultate, cel mai mult îmi doresc să încheiem aceste două săptămîni cu fetele sănătoase, pentru că şi-aşa avem destule probleme de sănătate. Pe lângă Adriana Ţăcălie, care este nerefăcută după accidentarea de la Campionatul Euopean, acum s-a mai accidentat şi Oana Bondar, un alt stâlp important din apărare. Ea are o ruptură musculară şi este incertă pentru perioada următoare. Sper să nu mai apăra şi alte probleme medicale, pentru că ne-ar fi foarte greu să ne descurcăm”.

Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY