Corona Braşov a câştigat medaliile de bronz

0
1940

corona brasov bronz 14-15S-a încheiat campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin. La capătul unui sezon dificil, cu multe partide, Corona Braşov şi-a îndeplinit obiectivul fixat la începutul campionatului (locurile 1-3), intrând astăzi în posesia medaliilor de bronz ale ediţiei 2014-2015!

Al doilea meci al confruntării pentru locurile 3-4, s-a disputat astăzi în Sala Sporturilor din Braşov, între Corona şi HCM Roman, după ce în prima partidă, jucată la Roman, Corona a terminat învingătoare. În meciul de astăzi, HCM Roman a dat totul pe teren, pentru că nu avea altă şansă. Oaspetele au condus aproape toată prima repriză, Corona revenind spre finalul primei părţi, când de altfel a trecut pentru prima dată în avantaj: 11-10, scor la pauză. Repriza a doua a fost încrâncenată, foarte disputată, cu multe faze spectaculoase. Echipa braşoveană a avut în dese rânduri avantaj de unul sau două goluri, dar, de fiecare dată, HCM Roman a revenit şi a menţinut suspansul, egalând sau chiar preluând conducerea: 13-11, 13-13, 15-14, 15-16, 18-17, 20-19,  23.22, 23-23! Ultimul minut a fost dramatic. Corona Braşov a preluat conducerea, cu 26-25, iar HCM Roman a avut ultimul atac, când mai erau 30 de secunde de joc şi când spera măcar la aruncările de la 7 m. Cu 15 secunde înainte de finalul celor 60 de minute, misiunea oaspetelor de a forţa egalarea părea că se simplifică, după ce Corona a rămas în inferioritate numerică. Nu a fost aşa, pentru că tensiunea finalului de meci şi-a spus cuvântul, iar jucătoarele antrenate de Florentin Pera au scăpat mingea în afara suprafeţei de joc! Aşa s-a scris istoria finalei mici a campionatului, care a adus echipei braşovene locul trei şi medaliile de bronz ale ediţiei, după 26-25, cu HCM Roman.

Declaraţii după meci :

Florentin Pera, antrenor HCM Roman: „A fost un meci deosebit, un spectacol de calitate. Mă bucur pentru echipa mea că a reuşit să se mobilizeze şi să arate că are valoare şi că îşi merită locul în clasament. Mai mult decât atât, noi am venit astăzi pe drum şi practic am intrat pe teren imediat ce am coborât din autocar, dar ne-am descurcat foarte bine. Îmi felicit echipa, pentru parcursul bun din acest campionat şi, de asemenea, faptul că am reuşit pentru al doilea an consecutiv, calificarea în cupele europene, cea mai bună performanţă din istoria clubului. Mai doresc să spun că actualul sistem cu play off este greu, poate aduce surprize şi te solicită până la finalul ultimului meci. ”

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov: „Suntem foarte bucuroşi, după un sezon foarte greu, cu probleme, cu accidentări. Le felicit pe fete, felicit publicul, pentru faptul că a fost alături de noi şi la bine şi la rău. Cred că am obţinut maxim în acest campionat. Am încercat să răzbatem între aceste două mari forţe ale campionatului, în finală, dar nu s-a putut mai mult.”

Caseta tehnică:
Corona Braşov:
Au marcat : Zamfir 6, Neagu 5, Apetrei 3, Dincă 3, Pricopi 3, Tudor 2, Chiper 1,Hotea 1, Brădeanu 1, Bondar 1
Au jucat : Dedu (Mârcă) – Chiper,Tudor, Apetrei, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Bondar, Pricopi, Neagu, Briscan, Dincă)

HCM Roman:
Au marcat : Toskovic 6, Druţu 6, Stoleru 4, Mihalschi 3, Cîlici 3, Crap 2, Horobeţ 1
Au jucat : Tymoshenkova – Chitacu, Stoleru, Toskovic, Druţu, Ivan, Cîlici (Crap, Mihalschi, Horobeţ, Băbeanu)

Dorin Duşa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY