Corona a stăvilit fără probleme Dunărea

0
1215

corona-dunarea 14-15Meciul Corona Braşov – Dunărea Brăila, fost aşteptat ca un adevărat derby al Ligii Naţionale de handbal feminin, ca o partidă care poate să rezerve suspans şi surprize. Nu a fost aşa, pentru că pe parchetul sălii sporturilor de la poalele Tâmpei, a fost o dispută dezechilibrată, un meci dominat clar, de la un capăt la altul, de echipa gazdă, care, minute bune, părea că joacă singură.

Cu excepţia primelor patru minute, când scorul a fost echilibrat (1-1), Corona s-a aflat în permanenţă la conducere şi nu a lăsat niciun moment impresia că ar putea fi oprită, din drumul spre un succes aşteptat. Scorul a luat proporţii încă din prima repriză, iar în min. 17, gazdele aveau un avantaj liniştitor : 12-5. Apoi, disputa s-a mai încins, oaspetele au făcut mare risipă de energie, pentru a stăvili iureşul gazdelor, însă  nu au reuşit să se apropie la mai puţin de patru goluri de adversare : 13-9, 15-11, 17-13, rezultat la pauză. După revenirea pe teren, criza de inspiraţie a echipei brăilene a atins cotele maxime, pentru că Dunărea nu a reuşit să marcheze în primele 15 minute ale actului second decât un gol! În această situaţie, nu este de mirare că echipa braşoveană a forţat cât a putut de mult şi s-a distanţat până la diferenţa maximă din acest meci : 23-14 (min.45). În ultimele 10 minute, gazdele au mai redus turaţia motoarelor şi au aşteptat sigure pe ele, fluierul final, care le-a adus o victorie fără dubii : 28-21. La Corona Braşov au înscris din nou foarte multe jucătoare, nu mai puţin de 10, în timp ce Dunărea  a ,,trăit” doar prin eforturile Ramonei Farcău, pentru că Perianu nu s-a prea descurcat, în faţa unei apărări decise, în care a excelat Dedu, care a închis poarta braşoveană.

Declaraţii după meci:

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov: Mă bucur pentru rezultat, dar nu pot să justific anumite erori ale echipei mele, care pot fi oarecum explicate de drumurile, de meciurile multe, de efortul depus de jucătoare, în ultimele 10 zile. Sper ca etapa următoare, la Zalău, să ne prindă mai decise, pentru că anumite jucătoare, dacă vor să prindă campionatul european, trebuie să fie mai percutante şi mai decise decât au fost astăzi. Astăzi nu am reuşit să o anihilăm pe Farcău, iar acest lucru dă de gândit”.

Alexandrina Soare, antrenor Dunărea Brăila: Braşovul a greşit mai puţin decât noi şi asta s-a văzut în rezultatul final. Noi avem o echipă în reconstrucţie, avem două jucătoare noi şi o să mai treacă timp, până ne vom înţelege. Mai mult, Perianu este într-o stare de oboseală cronică şi, cum este o jucătoare importantă pentru noi, de evoluţia căreia depinde întreg angrenajul, acest lucru dă totul peste cap. Noi am trimis adresă la federaţie, pentru Perianu, cum că are unele probleme de sănătate, însă, cu toate acestea, a fost convocată,  în loc să stea în repaus, pentru discopatia lombară de care suferă”

Caseta tehnică

Corona Braşov:
Au marcat:  Zamfir 8, Brădeanu 5, Hotea 3, Ţăcălie 3, Tudor 2, Apetrei 2, Chiper 2, Bondar 1, Dincă 1, Raţiu 1.
Au jucat: Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Brădeanu, Apetrei, Ţăcălie, Hotea (Zamfir, Bondar, Neagu, Ţăcălie, Pricopi, Raţiu, Briscan, Dincă). Antrenor principal : Bogdan Burcea

Dunărea Brăila:
Au marcat : Farcău 11, Moldovan 4, Brot 3, Horjea 2, Ganichkina 1.
Au jucat : Dobre (Voicu) – C Gheorghe, Moldovan, Irimia, Perianu, Horjea, Farcău (Boldyreva, Safta, Marchidanu, Brot, Eşanu, Ganichkina). Antrenor principal : Alexandrina Soare

Articol scris de Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY